Εκατομμυριούχοι από το YouTube: Ο MrBeast ήταν το πιο ακριβοπληρωμένο αστέρι του 2021 - Δείτε το top10 - OlaDeka

Εκατομμυριούχοι από το YouTube: Ο MrBeast ήταν το πιο ακριβοπληρωμένο αστέρι του 2021 – Δείτε το top10

Boom time

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλά παραδοσιακά μέσα ψυχαγωγίας δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν. Οι ταινίες καθυστέρησαν, τα προγράμματα της σαπουνόπερας άλλαξαν και οι κυκλοφορίες βιντεοπαιχνιδιών αναβλήθηκαν.

Για το YouTube, ωστόσο, ήταν μια περίοδος άνθησης.

Η έρευνα δείχνει ότι το 2021, η πλατφόρμα είχε 2,3 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Το YouTube λέει ότι ένα δισεκατομμύριο ώρες περιεχομένου βίντεο καταναλώνεται στην πλατφόρμα κάθε μέρα.

Ο Stokel-Walker δήλωσε: “Το YouTube αναπτύχθηκε ως κάτι που θα ταρακουνούσε τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης και θα απαλλαγεί από τους φύλακες. Θα εκδημοκρατίσει την εμφάνιση της κοινωνίας και της βιομηχανίας ψυχαγωγίας μας.

“Αυτή η λίστα υποδηλώνει ότι έχει γίνει περισσότερο σαν τηλεόραση από ό,τι θα προτιμούσε να είναι. Η άφιξη των χρημάτων στην πλατφόρμα σημαίνει ότι το περιεχόμενο είναι πολύ υψηλό – και αυτό το βλέπουμε σε αυτό που κάνει ο MrBeast.

“Δεν είναι πραγματικά παρόμοιο με οτιδήποτε άλλο στο YouTube. Μοιάζει περισσότερο με τηλεόραση μεγάλου προϋπολογισμού.”

Η Stokel-Walker πρότεινε ότι οι υψηλές αξίες παραγωγής του YouTube σήμερα δημιουργούν ένα εμπόδιο στην είσοδο, που σημαίνει ότι πρέπει να “πληρώσετε για να παίξετε και να είστε επιτυχημένοι”.

Οι πιο καλοπληρωμένοι YouTubers δεν είναι αυτοί με τα περισσότερα views, αλλά αυτοί που κατάφεραν να κάνουν τις περισσότερες συμφωνίες με brands για διαφημιστικά, προώθηση ή πωλήσεις δικών τους προϊόντων.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε το Forbes, το top 10 των πιο καλοπληρωμένων YouTubers απαρτίζεται αποκλειστικά από αγγλόφωνους, παρότι τα δύο τρίτα του περιεχομένου που αναρτάται στην πλατφόρμα δεν είναι στα αγγλικά. Φαίνεται επομένως ότι οι αγγλόφωνοι είναι πιο δημοφιλείς όσον αφορά την προώθηση προϊόντων.

Το YouTube, όπως και πολλές άλλες σύγχρονες πλατφόρμες μέσων, αντιμετωπίζει ζητήματα παραπληροφόρησης και επιβλαβούς περιεχομένου – ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει την ικανότητα των δημιουργών του να προσελκύουν διαφημιστές και χορηγούς στα κανάλια τους.

Εδώ είναι το πλήρες top 10.

10. Preston Arsement

Ο YouTuber μπόρεσε να μεγαλώσει το κοινό του κυρίως παίζοντας minecraft. Παρόλα αυτά έχει πολλά κανάλια στο YouTube. Έχει βρεθεί επανειλλημένως στη λίστα με τους πιο καλοπληρωμένους YouTubers, ενώ φέτος εκτιμάται ότι αποκόμισε περίπου 16 εκατ. δολάρια το 2021, λίγο λιγότερα από το 2020, όταν κατέλαβε την έκτη θέση της λίστας.

9. Logan Paul

O πρώην μποξέρ και νυν YouTuber, που έχει προκαλέσει επανειλημμένως αντιδράσεις στα social media, είχε βρεθεί ξανά στο top 10 το 2018. Το 2021 εκτιμάται ότι είχε έσοδα 18 εκατ. δολάρια.

8. Dude Perfect

H ομάδα των Dude perfect είχε βρεθεί στο νούμερο τρία το 2020. Το 2021 είχαν έσοδα 20 εκατ. δολάρια.

7. Ryan Kaji

Ο πιο διάσημος αξιολογητής παιχνιδιών έπεσε από το top 3 στο νούμερο 7. Το 2021 μέσω των αξιολογήσεών του για παιχνίδια, των εκπαιδευτικών βίντεο και των οικογενειακών του vlog απέκτησε 27 εκατ. δολάρια.

6. Nastya

Η επτάχρονη ρωσίδα έχει περίπου 90 εκατ. συνδρομητές στο YouTube. Ξεκίνησε ανοίγοντας στα βίντεό της διάφορα παιχνίδια και τώρα στο κανάλι της έχει vlog και μουσικά βίντεο, ενώ το 2021 απέκτησε 28 εκατ. δολάρια.

5. Unspeakable

Επί δέκα χρόνια ανεβάζει βίντεο στο YouTube, ωστόσο έγινε ευρέως γνωστός παίζοντας Minecraft. Το 2021 πούλησε όλα τα δικαιώματα για τα προϊόντα του, ανεβάζοντας τα έσοδά του στα 28,5 εκατ. δολάρια.

4. Rhett and Link

Το δίδυμο που κάνει την εκπομπή «Good Mythical Morning» στο YouΤube έχει βρεθεί επανειλημμένως στη λίστα. Το 2021 κέρδισε περίπου 30 εκατ. δολάρια.

3. Markiplier

Ο Markiplier που είναι επίσης gamer, αξιοποίησε την περιοσία του για να δημιουργήσει μία κερδοφόρα σειρά προϊόντων. Το 2021 είχε έσοδα 38 εκατ. δολάρια.

2. Jake Paul

O επαγγελματιας μποξέρ μέσω των αγώγων του με σταρ του UFC έγινε ακόμη πιο δημοφιλής και απέκτησε το 2021 45 εκατ. δολάρια.

1. MrBeast

Με σκετσάκια και φάρσες έγινε και παραμένει γνωστός ο 23 χρονος MrBeast ή Jimmy Donaldson. Το 2021 για παράδειγμα έκανε αναπαράσταση του Squid Game παίζοντας κρυφτό σε ένα στάδιο 80.000 θέσεων.

Τα 10 δισ.views σε συνδυασμό με το franchise του «MrBeast burger», του απέδωσαν σχεδόν τα διπλάσια έσοδα σε σχέση με το 2020, στα 54 εκατ. δολάρια.

BBC

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria