Γιώργος Γεωργαντάς για πρόστιμο στους ανεμβολίαστους: Καμία παρακράτηση από μισθό ή σύνταξη - OlaDeka

Γιώργος Γεωργαντάς για πρόστιμο στους ανεμβολίαστους: Καμία παρακράτηση από μισθό ή σύνταξη

Τέλος χρόνου για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών καθώς από σήμερα Δευτέρα (17.1.2022) επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν τήρησαν την υποχρέωση εμβολιασμού, το οποίο θα είναι 50 ευρώ λόγω του Ιανουαρίου που θα είναι μισός μήνας.

Μιλώντας για τους ανεμβολίαστους και το διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα θα πάνε στο σύστημα υγείας και υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει καμία παρακράτηση από μισθό ή σύνταξη ενώ τόνισε ότι το πρόστιμο θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ.

Διευκρίνισε ότι το πρόστιμο επιβάλλεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου. Για τους υπόλοιπους που είναι μερικώς εμβολιασμένοι, απλώς λήγει το πιστοποιητικό τους.

Ποιοι εξαιρούνται από το πρόστιμο

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει, ωστόσο μετά 90 ημέρες από την νόσηση πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι αν κάποιος εμβολιαστεί μέσα στον Ιανουάριο θα πληρώσει πρόστιμο 50 ευρώ.

Για όσους έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό για λόγους υγείας, ο κ. Γεωργιαντάς είπε ότι θα πρέπει να έχουν κάνει αίτηση στις τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια μέσω του γιατρού τους. Εφόσον η αίτηση δεν γίνει δεκτή όμως, θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.

Ακόμη, διευκρίνισε πως εξαιρούνται από το πρόστιμο όσοι πολίτες έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός, οι οποίοι ανέρχονται σε 15.000 και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε ό,τι αφορά τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό στις 60 χώρες που αναγνωρίζεται το πιστοποιητικό τους στην Ελλάδα, θα μπορούν να καταχωρηθούν μέσα στην πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria