Υποχρεωτικό το εμβόλιο και στους 50άρηδες - OlaDeka

Υποχρεωτικό το εμβόλιο και στους 50άρηδες

Έτοιμη να κάνει και τα επόμενα τολμηρά βήματα που θα απαιτηθούν για να θωρακιστεί ο ελληνικός πληθυσμός από τη συνεχιζόμενη θανατηφόρα επέλαση του κορονοϊού, που έγινε ακόμη πιο μεταδοτικός με τη νέα παραλλαγή «Ομικρον», εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Δίνοντας προτεραιότητα στην αύξηση των εμβολιασμών με όλες τις δόσεις, το κυβερνητικό επιτελείο μελετά την επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες μετά την ικανοποιητική ανταπόκριση που φαίνεται να βρίσκει το μέτρο στους συμπολίτες μας που είναι άνω των 60 ετών και των οποίων η υγεία και η ζωή κινδυνεύουν περισσότερο, με την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών ηλικίας άνω των 50 ετών.

Ταυτοχρόνως, προετοιμάζει το έδαφος για να γίνουν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του πληθυσμού ώστε να αρχίσει η κάμψη της επιδημιολογικής καμπύλης που παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησης, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί υψηλό αριθμό θυμάτων κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Με στόχο, όπως λένε συνεργάτες του, να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μπορέσει η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων να κάνει όσο γίνεται πιο ασφαλή Χριστούγεννα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε γρήγορα προς την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας, συμβάλλοντας θετικά στη συζήτηση που είχε μόλις ανοίξει πανευρωπαϊκά και η οποία φούντωσε αμέσως μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη.

Σε πείσμα των αντιρρήσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που διαφώνησε με την πρόβλεψη να συνοδεύεται η υποχρεωτικότητα από συνέπειες για όσους επιμένουν αρνητικά, δηλαδή από την επιβολή μηνιαίου προστίμου 100 ευρώ, η κυβερνητική αποφασιστικότητα έφερε ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν συμπληρωθεί το πρώτο τετραήμερο από την ανακοίνωση ότι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών έχουν προθεσμία ως τις 16 Ιανουαρίου για να κλείσουν το πρώτο ραντεβού τους σε εμβολιαστικό κέντρο, πάνω από 50.000 Ελληνες άνω των 60 ετών, που αντιστοιχούν στο 10% της συγκεκριμένης ηλιακής κατηγορίας, έσπευσαν να το κάνουν.

Σημαντική αύξηση υπήρχε και στα ραντεβού της τρίτης δόσης που επίσης θεωρείται σημαντική για την επίτευξη του επιδιωκόμενου τείχους ανοσίας που θα αποκλιμακώσει την πίεση στο ΕΣΥ, η οποία προέρχεται κατά βάση από όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria