Τηλεργασία: Τι ισχύει από τις 3 Ιανουαρίου - Δεσμεύσεις για εργαζόμενους και εργοδότες - OlaDeka

Τηλεργασία: Τι ισχύει από τις 3 Ιανουαρίου – Δεσμεύσεις για εργαζόμενους και εργοδότες

Όλα τα ποσά της υποχρεωτικής αποζημίωσης

Το μέτρο της τηλεργασίας προαναγγέλθηκε επίσημα από την Κυβέρνηση, ως μέσο ανάσχεσης της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Ο» στη χώρα.

Ένα μέτρο όμως που θα εφαρμοστεί όχι άμεσα, αλλά από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους! Η τηλεργασία θα εφαρμοστεί τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το ποσοστό της θα είναι στα επίπεδα του 50%, ανά υπηρεσία ή επιχείρηση. Θα συνδυαστεί δε με το μέτρο του κυλιόμενου ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης στους χώρους εργασίας, που ισχύει ήδη. Όμως η όλη διαδικασία θα πρέπει να αποσαφηνιστεί περαιτέρω.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η όποια εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας, θα πρέπει να συνδυάζεται και με το αντικείμενο της απασχόλησης. Σε σχέση με πέρσι, όταν πάλι εφαρμόστηκε το ίδιο μέτρο και μάλιστα σε περίοδο lockdown, η διαφορά είναι ότι φέτος, υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο της αποζημίωσης για εργαζόμενους που εντάσσονται σε καθεστώς τηλεργασίας. Ένα νομοθετικό πλαίσιο, που σύμφωνα με τον τελευταίο εργασιακό νόμο (ν.4808/21) προβλέπει ελάχιστη αποζημίωση 28 ευρώ από τον εργοδότη, προς τον εργαζόμενο.

Η αποζημίωση επιμερίζεται ως εξής:

  • Για τη χρήση του οικιακού χώρου εργασίας: 13 €.
  • Για την κάλυψη του κόστους επικοινωνιών: 10 €
  • Για την συντήρηση του εξοπλισμού: 5 €.

Εργαζόμενοι και εργοδότες, θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι:

  • Η αποζημίωση δεν συμψηφίζεται με την αμοιβή τους εργαζόμενου, καθώς αποτελεί ξεχωριστή δαπάνη.
  • Η δαπάνη εκπίπτει φορολογικά για την επιχείρηση.
  • Η αποζημίωση δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε φόρο ή τέλος, ούτε προβλέπονται ασφαλιστικές κρατήσεις.
  • Αν η τηλεργασία παρασχεθεί για λιγότερες από 22 ημέρες το μήνα, τότε η αποζημίωση θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα.
  • Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται αν ο εργοδότης καλύπτει την δαπάνη σύνδεσης και παρέχει τις απαιτούμενες συσκευές απ’ ευθείας στον εργαζόμενο.

Οι εργοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν ακόμα ότι είναι υποχρεωμένοι εντός του πρώτου δεκαημέρου από τον επόμενο μήνα που θα εφαρμοστεί το μοντέλο της τηλεργασίας, να υποβάλλουν στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» το Έντυπο 4.1 «ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria