Νέα μέτρα: Στις 16:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη – Σε ισχύ από αύριο οι περιορισμοί

Αρχική » Ελλάδα » Νέα μέτρα: Στις 16:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη – Σε ισχύ από αύριο οι περιορισμοί

Στις 16:00 αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τα νέα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη για να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού, μετά την χτεσινή «έκρηξη» με πάνω από 20.000 κρούσματα

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή του Θάνου Πλεύρη και του προέδρου της Επιτροπής των Ειδικών Σωτήρη Τσιόδρα ολοκληρώθηκε και αναμένεται στις 13:00 να συνεδριάσει και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την ανακοίνωση θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις έξι αύριο το πρωί, αντί για τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η πρωινή σύσκεψη αφορούσε κυρίως τη λειτουργία της εστίασης και των καταστημάτων την Πρωτοχρονιά.

Στο τραπέζι εξετάζονται διαφορετικές επιλογές το μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων του κλάδου. Υπάρχει μια κλιμάκωση στις ζώνες με αυστηρότερη την εισήγηση για κλείσιμο από τις 9 το βράδυ ενώ ως ενδιάμεσης «έντασης», λύση, προτείνεται να διακόπτεται η λειτουργία των καταστημάτων μια ώρα αργότερα.

Από την άλλη πηγές εκτιμούσαν ότι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο τα καταστήματα να κλείνουν στις 23.00 το βράδυ.

Στο ίδιο πλέγμα περιλαμβάνεται και το κλείσιμο της μουσικής στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, όπως οι πίστες και τα κλαμπ.

Στον σημερινό κύκλο των συζητήσεων προσδιορίζεται και ο αριθμός των ατόμων που θα παρευρίσκονται στο εορταστικό τραπέζι αλλά και το εύρος των προφυλακτικών μέτρων που θα συσταθεί να λάβουν.

Τα σχολεία

Σε δεύτερο χρόνο πάντως τα σχολεία αποτελούν ένα από τα βασικά ζητήματα προβληματισμού. Διακηρυγμένη βούληση αποτελεί η επαναλειτουργία τους μετά τις 10 Ιανουαρίου, ενώ αναμένεται και η οριστικοποίηση των εισηγήσεων των ειδικών σε ότι αφορά στην πιθανή τροποποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό τα οποία διεξάγεται η δια ζώσης διδασκαλία.

Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις επιστημόνων για χρονική μετάθεση στην επανέναρξη των μαθημάτων, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση η επιστροφή των μαθητών στα θρανία να γίνει με rapid και όχι με self test.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια