Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μάχη για τον δεύτερο γύρο δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα - OlaDeka

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μάχη για τον δεύτερο γύρο δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Ανακοινώθηκαν στις 21:30 της Κυριακής τα πρώτα αποτελέσματα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τα οποία αναμένεται μεγάλη μάχη για τον δεύτερο γύρο

Στο 34% στης καταμέτρησης ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με ποσοστό 39,22% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 26,8. Τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 24,7%.

Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι συγκεντρώνουν αρκετά μικρότερα ποσοστά και δε θα είναι στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής. Συγκεκριμένα, ο Χάρης Καστανίδης συγκεντρώνει το 3,63% των ψήφων, ο Παύλος Χρηστίδης το 3,21% και ο Παύλος Γερουλάνος το 2,13%.

Στην μέχρι στιγμής καταμέτρηση υπολογίζεται μόνο το 3% των εκλογικών τμημάτων της Αττικής, γεγονός που καθιστά κάθε πρόβλεψη επίφοβη.

Τεράστια η προσέλευση

Σημειώνεται ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς υπολογίζεται ότι προσήλθαν στις κάλπες περισσότεροι από 280.000 ψηφοφόροι και όπως μετέδωσε η Κάτια Φωτιάδου στο OPEN, η προσέλευση ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.

Είναι ενδεικτικό ότι κάποιο στιγμή καταγράφηκαν 430 ψήφοι ανά λεπτό, κάτι που συνεπάγεται 25.000 ψήφους την ώρα. Σημειώνεται μάλιστα ότι σε κάποια εκλογικά κέντρα τα ψηφοδέλτια τελείωσαν και έπρεπε να αποσταλούν νέα ώστε να συνεχίσει η διαδικασία.

Οι κάλπες στα περισσότερα εκλογικά τμήματα της χώρας έκλεισαν στις 20:00 μετά από μονόωρη παράταση που ανακοίνωσε η ΕΔΕΚΑΠ, ωστόσο υπήρξε και νέα παράταση στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχουν ουρές, μέχρι να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες που έχουν προσέλθει στις κάλπες. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, τα τελικά αποτελέσματα θα έχουν καταγραφεί γύρω στη 1 το ξημέρωμα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria