Αρ.Συ.: «Επίτιμος ο Μουσουρούλης;»

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Αρ.Συ.: «Επίτιμος ο Μουσουρούλης;»

Κωνσταντίνος Μουσουρούλης: Επίτιμος διδάκτορας της Φτώχειας, της ανεργίας και της Περιβαλλοντικής καταστροφής της Δ. Μακεδονίας

Μεγάλη έκπληξη και αισθήματα αγανάκτησης δημιούργησε στους εργαζόμενους, στους ανέργους και γενικότερα στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας η είδηση που αναφέρει ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε να αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δ.Μ τον Συντονιστή του ΣΔΑΜ κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Ποιος είναι ο κύριος Μουσουρούλης;

Ο κύριος Μουσουρούλης ο οποίος μπήκε με «δραματικό» τρόπο στη ζωή των Δυτικομακεδόνων τα τελευταία δυο χρόνια είναι απλά ένας γραφειοκράτης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, στέλεχος της  κομισιόν  και της αγοράς. Είναι αυτός που ανέλαβε, με εντολή της ΕΕ και της Κυβέρνησης, να εξειδικεύσει «το Σχέδιο» της «απολιγνιτοποίησης» προωθώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα του ξένου πολυεθνικού κυρίως, αλλά και του ντόπιου κεφαλαίου στην Περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Τι προσέφερε ο κύριος Μουσουρούλης στη Δυτική Μακεδονία, στην οικονομία, στην Ηλεκτρική Ενέρεγεια και στην κοινωνία ; 

Απλά συνέβαλε, από τη θέση του Συντονιστή ΣΔΑΜ τα μέγιστα στην πολύπλευρη καταστροφή και ερημοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα:

  • Έκλεισε το 50% της λιγνιτικής δραστηριότητας και στέρησε ήδη από την Περιοχή κοντά στις 4.000 άμεσες θέσεις εργασίας που αλυσιδωτά δίνουν αντίστοιχες θέσεις ανεργίας στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα λόγω και της τεράστιας μείωσης του ΑΕΠ της Περιοχής.
  • Συνέβαλε, με κυβερνητική κάλυψη, στην εγκατάλειψη των ορυχείων και των εξορυχθέντων εδαφών και την αποφυγή της αντίστοιχης υποχρέωσής της ΔΕΗ για πλήρη αποκατάσταση και επαναπόδοση των εδαφών στην κοινωνία
  • Προώθησαν και πριμοδότησαν τεράστιας ισχύος εγκατάσταση Αιολικών και Φωτοβολταϊκών Σταθμών καταστρέφοντας και τις τελευταίες δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις και στερώντας ταυτόχρονα, γόνιμη γη και βοσκοτόπια από τους γεωργοκτηνοτρόφους με παράλληλη ζημιά στη μελισσοκομεία, στην Αλιεία στους ΤΟΕΒ κλπ.
  • Οι «εμβληματικές» τους επενδύσεις τελικά εξαντλούνται στα σχέδια για δημιουργία χωματερή ταφής τοξικών αποβλήτων Αμιάντου στα πρώην ΜΑΒΕ, εισαγωγή και καύση των απορριμμάτων όλης της Βόρειας Ελλάδας και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας με βλαβερά, για την υγεία των κατοίκων και το Περιβάλλον, Υλικά (Καύση βιορευστών, ελαστικών κ.α)
  • Ήταν ο κ. Μουσουρούλης μαζί με τον πρωθυπουργό που διαβεβαίωναν πως «το Φυσικό Αέριο και το LNG είναι και θα παραμείνουν φθηνά καύσιμα σε αντίθεση με τον ακριβό λιγνίτη». Σήμερα όμως δε βγάζουν μιλιά για τις δικές τους ευθύνες σε ότι αφορά το πανάκριβο Φυσικό Αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα που τινάζουν στον αέρα νοικοκυριά και επιχειρήσεις!

Αυτή είναι η συμβολή του κυρίου Μουσουρούλη στην Περιοχή και στη Χώρα χωρίς μέχρι στιγμής να προσφέρει ούτε ένα θετικό μέτρο ως αντιστάθμισμα της καταστροφής και την ανάσχεση της ερημοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι σαφές πως το πρόβλημα δεν αφορά αποκλειστικά το πρόσωπο του κυρίου Μουσουρούλη αλλά αυτό που συμβολίζει για την Περιοχή μας, την Ηλεκτρική Ενέργεια και τη Χώρα γενικότερα. Αυτά έρχεται σήμερα η διοίκηση του Πανεπιστημίου Δ.Μ να επιβραβεύσει στο πρόσωπο του κυρίου Μουσουρούλη που όμως έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις διαθέσεις και τα συμφέροντα του λαού της Περιοχή μας. 

Καλούμε το φοιτητικό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, τις Περιβαλλοντικές συλλογικότητες και όλο το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να αντιδράσουν σ αυτήν την επιλογή του Πανεπιστημίου Δ.Μ.

Κοζάνη 19/12/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια