Αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την πρόταση μετατροπή του Γενικού Λυκείου Νεστορίου σε Λυκειακές Τάξεις

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την πρόταση μετατροπή του Γενικού Λυκείου Νεστορίου σε Λυκειακές Τάξεις

Αναφορά κατέθεσε η Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την επιστολή του Δημάρχου Νεστορίου σχετικά με την πρόταση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καστοριάς για τη μετατροπή του Γενικού Λυκείου Νεστορίου σε Λυκειακές Τάξεις προσαρτημένες λειτουργικά στο Γυμνάσιο Νεστορίου.

           Στην επιστολή του Δημάρχου γίνεται αναφορά στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεστορίου ενάντια στη συγκεκριμένη πρόταση και παραθέτονται οι λόγοι για τους οποίους μία τέτοια ενέργεια θα είχε αρνητικό αντίκτυπο σε εθνικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό επίπεδο σε έναν ιστορικό ακριτικό Δήμο της χώρας.

           Κάθε μεταβολή μιας σχολικής μονάδας, θα πρέπει πρωτίστως να έχει ως γνώμονα τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας προς όφελος των μαθητών και όχι τη συρρίκνωσή της. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ιδιομορφίες κάθε τόπου, πριν ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Οι πολίτες των ακριτικών περιοχών γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι σχολικές μονάδες αποτελούν πηγή ζωής για τον τόπο που τις φιλοξενούν.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια