Πετρέλαιο: Σημαντική μείωση των τιμών μετά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων

Αρχική » Κόσμος » Πετρέλαιο: Σημαντική μείωση των τιμών μετά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε πριν από λίγο πτώση 2,5 δολαρίων ή 3% στα 82,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού κατέγραφε απώλειες σχεδόν 3 δολαρίων ή 3,5% στα 80,95 δολάρια.

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα μετά τη μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού την τελευταία εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν σε χαμηλό επίπεδο 4ετίας στις ΗΠΑ.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε πριν από λίγο πτώση 2,5 δολαρίων ή 3% στα 82,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού είχε απώλειες σχεδόν 3 δολαρίων ή 3,5% στα 80,95 δολάρια.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν περισσότερο από 3,3 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, περισσότερο από το αναμενόμενο.

Συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την Πέμπτη

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα λάβει μέτρα για να περιορίσει τον πληθωρισμό, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει κάποιες κερδοσκοπικές αγορές ριψοκίνδυνων assets, περιλαμβανομένου του πετρελαίου.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26) στη Γλασκώβη, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, απέδωσε την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην άρνηση των χωρών του ΟΠΕΚ να προσφέρουν μεγαλύτερη ποσότητα αργού.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ+) συνεδριάζουν την Πέμπτη και αναμένεται να επαναβεβαιώσουν το σχέδιό τους για σταδιακή αύξηση της μηνιαίας παραγωγής τους παρά τις εκκλήσεις για υψηλότερες αυξήσεις.

Με πληροφορίες από Reuters

Via

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια