ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 28.400 θέσεις μέχρι τον Δεκέμβριο - OlaDeka

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 28.400 θέσεις μέχρι τον Δεκέμβριο

Με απώτερο σκοπό τη μείωση της ανεργίας, ο ΟΑΕΔ ετοιμάζει έξι προγράμματα που αναμένεται να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα εν λόγω προγράμματα θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΑΕΔ προσανατολίζεται στη προκήρυξη έξι προγραμμάτων που θα προσφέρουν συνολικά 28.400 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που θα διέπουν τα προγράμματα είναι αφενός η μεγάλη ζήτηση σε πολλές κατηγορίες συμπολιτών μας, και αφετέρου ότι όπως και πέρυσι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έτσι και φέτος θα διακατέχονται από υψηλή επιδότηση μισθών και ασφαλιστικών εισφορών.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα που θα ενεργοποιηθούν είναι:

  1. Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας
  2. Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 2.000 ανέργους 18-29 ετών περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.
  3. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες, με έμφαση στις γυναίκες (Α΄ ΚΥΚΛΟΣ).
  4. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση έως 5.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε Μετάβαση, με έμφαση στις γυναίκες (Β΄ ΚΥΚΛΟΣ).
  5. Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.
  6. Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 νεοφυών επιχειρήσεων στην ψηφιακή οικονομία για 3.000 ανέργους 18-29 ετών και 1.000 ανέργους 30 ετών και άνω.

Μετά τη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων, θα δοθεί ικανό χρονικό διάστημα στους ενδιαφερόμενους για την υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria