Θάνος Πλεύρης: Aποκλείει το ενδεχόμενο Lockdown–Δεν μπορούμε να γυρνάμε με μια βελόνα στο χέρι - OlaDeka

Θάνος Πλεύρης: Aποκλείει το ενδεχόμενο Lockdown–Δεν μπορούμε να γυρνάμε με μια βελόνα στο χέρι

Κατηγορηματικός αρνητικό για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown παρά το «μαύρο» ρεκόρ των 5.449 κρουσμάτων εμφανίστηκε  ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η Πολιτεία έχει θωρακίσει το σύστημα υγείας, παρακολουθούμε την πανδημία και η βούλησή μας είναι να μην αντιμετωπιστεί με οριζόντια μέτρα» επισήμανε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (01.11.2021) στο Mega και ήταν απόλυτα κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει ζήτημα lockdown. «Το lockdown σας το αποκλείω» είπε ξεκάθαρα στη χθεσινή πρεμιέρα της εκπομπής Μεγάλη Εικόνα με τη Νίκη Λυμπεράκη.

Μιλώντας για τους ανεμβολίαστους και την επιχείρηση να πειστούν οι πολίτες, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η Πολιτεία δεν μπορεί να… γυρνάει με μια βελόνα στο χέρι, αλλά θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πειστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Ήδη πήγε sms στους συμπολίτες μας για την αναμνηστική δόση και φάνηκε ότι είχε μια απήχηση» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας πως τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι που νοσούν είναι όσοι έχει περάσει το εξάμηνο από τον εμβολιασμό τους.

«Η διαρροή που έχει υπάρξει για τα sms στους ανεμβολίαστους δεν ισχύει έτσι όπως έχει βγει. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπορέσει να γίνει χρήση των ΑΜΚΑ των ανεμβολίαστων για την αποστολή ενός μηνύματος που θα τους εξηγεί την κατάσταση» σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει.

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να τους πείσουμε. Είναι δουλειά της πολιτείας να προσπαθήσει να πείσει, αλλά δεν μπορεί να γυρνάει με μια βελόνα στο χέρι και να εμβολιάζει τον κόσμο», σημείωσε.

Μιλώντας για την παλαιότερη δήλωσή του για τα εμβόλια του ιού Η1Ν1 και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι είναι «αντιεμβολιαστής υπουργός Υγείας» ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε ότι η διδακτορική του διατριβή είναι στις κλινικές δοκιμές φαρμάκων και εμβολίων. «Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, του Η1Ν1 είχα ρωτήσει αν είχαν τηρηθεί οι φάσεις οι οποίες προβλέπονται στις κλινικές δοκιμές» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

«Τα σημερινά εμβόλια είναι μύθος ότι βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Έχουν πάρει όλες τις εγκρίσεις, έχουν γίνει πάνω από 2 δισ. εμβολιασμοί και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι χάρη σ’ αυτά τα εμβόλια κινδυνεύουμε λιγότερο από τη νόσο του Covid» πρόσθεσε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria