Η ΕΥΠ αναλαμβάνει την προστασία του Δημοσίου από τις κυβερνοεπιθέσεις

Αρχική » Τεχνολογία » Η ΕΥΠ αναλαμβάνει την προστασία του Δημοσίου από τις κυβερνοεπιθέσεις

Ένα Προεδρικό Διάταγμα που βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον σχετικό έλεγχο δίνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων που έχουν στόχο δημόσιους φορείς.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του υπό επεξεργασία Διατάγματος “Ως ομάδα Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (Εθνικό CERT), εντός του εθνικού πλέγματος Κυβερνοασφάλειας που καθορίζει η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των δημοσίων φορέων της χώρας, που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας του Γ.Ε.ΕΘ.Α. (CSIRT). Ειδικότερα, υποστηρίζει την Προεδρία της Κυβέρνησης και τα Υπουργεία και τιους εποτευόεμνους φορείς τους, με εξαίρεση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την πρόληψη, την έγκαιρη προειδοποίηση και την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων, εναντίον τους.”

Στην πράξη, με εξαίρεση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΥΠ καλείται να αναπτύξει έναν μηχανισμό που θα προστατεύει και θα εκδίδει προειδοποιήσεις για την προστασία του δημόσιου τομέα από κυβερνοεπιθέσεις.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια