11 στην Καστοριά – 17 στην Κοζάνη – 5 στην Φλώρινα – 17 στα Γρεβενά — 2.098 νέα κρούσματα, 30 θάνατοι, 365 διασωληνωμένοι στην Ελλάδα

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Γρεβενά » 11 στην Καστοριά – 17 στην Κοζάνη – 5 στην Φλώρινα – 17 στα Γρεβενά — 2.098 νέα κρούσματα, 30 θάνατοι, 365 διασωληνωμένοι στην Ελλάδα

Σε 2.098 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, ανακοινώθηκαν 30 θάνατοι.

Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 365 ασθενείς.

Χθες, Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν 3.199 κρούσματα και 43, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 357  ασθενείς. Την προηγούμενη Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, είχαν ανακοινωθεί  1.712 κρούσματα και 27  θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 353  ασθενείς.

Εμβολιασμοί: Online forum και τηλεφωνική γραμμή

Μιλώντας στο μεταξύ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι θα ενταθεί η ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, ειδικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ενώ ξεκινάει και online forum και μια τηλεφωνική γραμμή για ερωτήσεις και απαντήσεις, όπου θα μπορεί ο καθένας να διατυπώνει τις απορίες του και να παίρνει απάντηση από γιατρούς.

Εξαδάκτυλος: Πρέπει να πηγαίνουμε εμείς στους ανεμβολίαστους

Πιο ενεργητική προτείνει να γίνει η εκστρατεία του εμβολιασμού ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δηλώνοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι πρέπει τα συνεργεία εμβολιασμού να σπεύδουν εκείνα προς τους πολίτες για να τους εμβολιάζουν.

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η προσέγγιση του κράτους ως προς την εμβολιαστική διαδικασία, πολλαπλασιάζοντας τις επισκέψεις στον πληθυσμό, όπως έχει γίνει ήδη με επιτυχία στην Κρήτη το καλοκαίρι και στη Μακεδονία το φθινόπωρο.

Ανησυχητική έξαρση στην Ανατολική Ευρώπη

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην ανατολική Ευρώπη σύντομα θα ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια, σύμφωνα με σημερινή καταμέτρηση του Reuters, καθώς η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις χειρότερες εξάρσεις της Covid-19 από τότε που ξεκίνησε η πανδημία και σημειώνονται καθυστερήσεις στις προσπάθειες εμβολιασμού.

Οι χώρες στην περιοχή έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη, με λιγότερο από τον μισό πληθυσμό να έχει λάβει μία δόση.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια