Πένθος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά: Η Βουλή σταματάει για μια εβδομάδα τις εργασίες της - OlaDeka

Πένθος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά: Η Βουλή σταματάει για μια εβδομάδα τις εργασίες της

Το «πάγωμα» του συνόλου του Κοινοβουλευτικού έργου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας σε ένδειξη πένθους για το χαμό της προέδρου του Κινήματος ΑλλαγήςΦώφης Γεννηματά.

«Η σημερινή συνεδρίαση ξεκινάει και τελειώνει υπό την καταθλιπτική σκιά της ανακοίνωσης του θανάτου της Φώφη Γεννηματά προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και διακεκριμένης κοινοβουλευτικής. Η θλίψη και η συντριβή – αντιπροσωπεύει τη θλίψη και τη συντριβή πιστά σύσσωμου του ελληνικού λαού- μας κάνει να αποφασίζουμε στοιχειωδώς τη διακοπή των εργασιών για μια εβδομάδα ως ελάχιστο σεβασμό στη μνήμη της», είπε αρχικά ο κ. Τασούλας ανακοινώνοντας ότι πριν από ελάχιστα λεπτά μίλησε με τον Κ. Μητσοτάκη και «συμφωνήσαμε ώστε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα και με κόμματα συμφωνήσαμε να παγώσει το έργο του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα η Βουλή γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου ενώ την ίδια στιγμή λουλούδια είχαν τοποθετηθεί στο έδρανο που καθόταν η κυρία Γεννηματά. Ο Πρόεδρος της Βουλής, μέσα σε ένα ιδιαίτερο συγκινιασακά φορτισμένο κλίμα ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση της Ολομέλεια η οποία θα αφιερωθεί « για να τιμήσουμε τη μνήμη μιας σημαντικής πολιτικού άξιας γυναίκας αφοσιωμένης μητέρας, αγαπητής συναδέλφου και μιας πολιτικού που παρά την τεράστια δοκιμασία υγεία που αντιμετώπισε τολμώ να πω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας ήταν φέρελπις».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria