Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Την κανονική διεξαγωγή τους ανακοινώνει η κυβέρνηση

Αρχική » Ελλάδα » Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Την κανονική διεξαγωγή τους ανακοινώνει η κυβέρνηση

Σε συνθήκες που πλησιάζουν πολύ την «κανονικότητα», δηλαδή προ πανδημίας κορονοϊού, αναμένεται να διεξαχθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να να ανακοινώσει εντός των επόμενων 24ώρων τον ακριβή τρόπο διεξαγωγής τους και τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη διενέργεια των παρελάσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών θα αναφέρει ότι τον τρόπο διεξαγωγής των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και ό,τι αφορά με τη «χωροταξία τους» θα τα καθορίσουν οι περιφερειάρχες, βάσει της επιδημιολογικής εικόνας της κάθε περιοχές

«Αυτή τη στιγμή έχουμε άνοιγμα των περισσοτέρων δραστηριοτήτων. Έχουμε καθημερινά συγχρωτισμούς από διαδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα γίνουν οι παρελάσεις» είχε δηλώσει προ ημερών ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως έχει τονίσει ο κ. Βορίδης, «το κυρίαρχο μέτρο θα είναι η ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας».

Την ίδια ώρα, επιφυλάξεις γύρω από το ζήτημα εγείρονται τόσο για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης όσο και για τις «κόκκινες» περιοχές εν γένει, καθώς η πίεση στο σύστημα υγείας εντείνεται καθημερινά στη βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, κατόπιν συνεννόησης με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η κυβέρνηση έχει δώσει από το Σάββατο πλήρη ελευθερία κινήσεων στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες με την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στις «κόκκινες» περιοχές,

Ειδικότερα για την Θεσσαλονίκη, οι μνήμες από την έξαρση της πανδημίας τον περσινό Νοέμβριο -μετά το εορταστικό τριήμερο που ξεκίνησε ανήμερα της 26ης Οκτωβρίου με την λειτουργία στον εκκλησία του Αγίου Δημητρίου- είναι ακόμα νωπές.

Το κυβερνητικό επιτελείο και οι τοπικοί φορείς θέλουν να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού και να πραγματοποιηθούν τόσο η στρατιωτική όσο και οι μαθητικές παρελάσεις της 27ης Οκτωβρίου με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξαδάκτυλος: Σωστή η απόφαση για τις παρελάσεις

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, έχει ταχθεί υπέρ της κανονικής διεξαγωγής των παρελάσεων, σε συνέντευξή του.

«Έστω και με αυστηρά μέτρα, οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν, αλλιώς θα διχαστεί η κοινωνία και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει αν είχαμε εμβολιαστεί. Δεν έχει τεθεί πάντως θέμα στην Επιτροπή αναβολής της εκδηλώσεων. Δεν ξέρουμε αν ισχύει κάτι για την Επιτροπή απ’ όσα γράφονται», δήλωσε.

Βασιλακόπουλος: Παρελάσεις με μάσκες, μόνο εμβολιασμένοι στο κοινό

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, διατύπωσε την άποψη ότι η διεξαγωγή τους πρέπει να γίνει με μάσκες για τους μαθητές, ενώ πρότεινε να βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι έναντι του κορονοϊού στο κοινό.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια