ΟΑΕΔ: Κατάρτιση 1.000 ανέργων από την Amazon για υπηρεσίες cloud - OlaDeka

ΟΑΕΔ: Κατάρτιση 1.000 ανέργων από την Amazon για υπηρεσίες cloud

Στην υλοποίηση ενός νέου project σύγχρονης διαδικτυακής κατάρτισης στις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) για 1.000 ανέργους, προχωρούν από κοινού  ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και η Amazon Web Services (AWS).

To νέο πρόγραμμα «AWS Cloud Practitioner Essentials» θα υλοποιηθεί μέσω του επίσημου εκπαιδευτικού φορέα για την Ελλάδα, OTE Academy (Amazon Web Services Training Partner).

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15.00, και θα λήξει την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου και ώρα 23:59. 

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας ΟΑΕΔ – AWS, με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας, με έμφαση στον τομέα ανάπτυξης δεξιοτήτων των ανέργων σε τεχνολογίες cloud services.  

Το πρόγραμμα, διάρκειας 8 εκπαιδευτικών ωρών, προσφέρεται δωρεάν από την AWS, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, ο κάθε ωφελούμενος άνεργος θα λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης. 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-programma-katartises-aws-cloud-practitioner-essentials)

Η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες →  Δωρεάν παροχή στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα κατάρτισης AWS Cloud Practitioner Essentials

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria