Μπάλλος: Πέφτουν δέντρα στο Βίτσι – Οδηγός απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική (εικόνες) - OlaDeka

Μπάλλος: Πέφτουν δέντρα στο Βίτσι – Οδηγός απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική (εικόνες)

Ένας οδηγός εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε πεσμένα δέντρα το πρωί της Παρασκευής στο Βίτσι, στο δρόμο από Καστοριά προς Φλώρινα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας έσπευσε στο συμβάν και άνοιξε το δρόμο μετά από προσπάθεια μιας ώρας, απεγκλωβίζοντας τον οδηγό, ο οποίος ευτυχώς, δεν κινδύνευσε. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του ότι, “όση ώρα βρισκότανε εκεί, έπεφταν συνεχώς γύρω του μεγάλα κλαδιά και δέντρα”.

Με πρωτοβουλία του Διοικητή της Π.Υ. Φλώρινα, Κώστα Μαυρομματίδη, ενημερώθηκαν η Διεύθυνση Τροχαίας και η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Φλώρινας και αποφασίστηκε το κλείσιμο του δρόμου, ώστε να μην κινδυνεύσουν άλλοι οδηγοί. Οι Πυροσβέστες παρέμειναν για ώρες στο δρόμο, επιχειρώντας να περισυλλέξουν τα πεσμένα δέντρα.1 of 14 

Η ποσότητα του χιονιού που έφερε η κακοκαιρία “Μπάλλος” στην περιοχή δεν ήταν μεγάλη, αλλά ήρθε νωρίτερα από τη συνηθισμένη εποχή, πριν προλάβουν τα δέντρα να “αδειάσουν” από τα φύλλα τους, με αποτέλεσμα να στέκεται το χιόνι πάνω τους,  να αυξάνεται το βάρος τους και να πέφτουν.

Σημαντικό ρόλο έχει η ενημέρωση των πολιτών στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την εικόνα που αντικρύζουν σε μη πολυσύχναστους δρόμους, όπως ο δρόμος μέσω Βτσίου, καθώς συμβάλλει στην αντιμετώπιση και στην πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων. Η κατάσταση στους δρόμους είναι δυναμική, αλλάζει συνεχώς κατά τη διάρκεια μιας κακοκαιρίας. Οι πτώσεις δέντρων ή βράχων για παράδειγμα, συμβαίνουν σε απρόβλεπτο χρόνο και είναι πιθανό να διαφύγουν από τους τακτικούς ελέγχους των υπηρεσιών.  Γι αυτό το λόγο, οποιαδήποτε πληροφορία είναι σημαντική.

Πηγή:ertnews.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria