Μεταφορά 150 Τραπεζοϋπαλλήλων της ΕΤΕ στην DoValue, δίχως διασφάλιση της Εργασίας  - OlaDeka

Μεταφορά 150 Τραπεζοϋπαλλήλων της ΕΤΕ στην DoValue, δίχως διασφάλιση της Εργασίας 

Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Μέλος του Νομαρχιακού παραρτήματος του ΣΥΕΤΕ νομού Λάρισας και Μέλος της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, με δελτίο τύπου προς το OLADEKA.COM , ενημερώνει τους Τραπεζοϋπαλλήλους για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “euro2day.gr” στις 25 Αυγούστου 2021 και του δημοσιεύματος της εφημερίδας “mononews.gr” στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 είναι Θέμα 24ώρων,  οι τελικές υπογραφές για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του πρότζεκτ Frontier της Εθνικής Τράπεζας και τη μεταβίβαση του στη κοινοπραξία DoValue-Bain-Fortress, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει και την μετακίνηση 150 εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας στην DoValue.

ΘΕΛΟΥΜΕ ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ έναν Σύλλογο ΜΠΡΟΣΤΑ από τις εξελίξεις;
Ως πότε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα ενημερώνονται από δημοσιεύματα ή από εγκυκλίους;

Έως σήμερα 2 Οκτωβρίου 2021 το αυτί των Απερχόμενων και Συνεργαζόμενων ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ δεν ίδρωσε. Δεν το έψαξαν, δεν προειδοποίησαν την τράπεζα, δεν διασφάλισαν την απασχόληση, της οποίας η διασφάλιση προβλέπεται στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Θα αντιδράσουν για άλλη μια φορά κατόπιν εορτής……όταν οι 150 Τραπεζοϋπάλληλοι θα έχουν ήδη μεταφερθεί στην DoValue. 

Οι συνάδελφοι που μετακινούνται σε υπηρεσίες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με κόκκινα δάνεια ζουν με την αγωνία και το φόβο. Έχουν προεξοφλήσει την μετακίνηση σε SPV την οποία θεωρούν έμμεση απόλυση και θεωρούν τους εαυτούς τους ανεπαρκείς χωρίς να είναι.

Θα πρέπει να μπει ένα Τέλος στην Έλλειψη Παρακολούθησης των δυσμενών ραγδαίων εξελίξεων εις βάρος του Προσωπικού και στην Έλλειψη Διεκδίκησης της Διασφάλισης της Εργασίας των Τραπεζοϋπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας από τις Συνεργαζόμενες Παρατάξεις ΔΗ.ΣΥ.Ε και ΔΑΚΕ.

Τι γράφει το mononews.gr :

Eθνική Τράπεζα: Μπαίνουν οι τελικές υπογραφές για τη μεταβίβαση του Frontier στην doValue

Θέμα 24ώρων, ίσως και αύριο, είναι οι τελικές υπογραφές για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του πρότζεκτ Frontier της Εθνικής Τράπεζας και τη μεταβίβαση του στη κοινοπραξία doValue-Bain-Fortress, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει και την μετακίνηση 150 εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας στην doValue.

H κοινοπραξία είχε αναδειχτεί προτιμητέος επενδυτής για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων μικτής λογιστικής αξίας 6,1 δις ευρώ του πρότζεκτ Frontier στις 20 Ιουλίου. Η είδηση τότε είδε τη μετοχή της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Μιλάνου doValue να κερδίζει 6%.

Όπως έχει γράψει το mononews.gr, η Εθνική θα προσφέρει ελκυστικό οικονομικό πακέτο σε όσους επιθυμούν να μετακινηθούν στη doValue.

To πρότζεκτ Frontier περιλαμβάνει 190.000 μη εξυπηρετούμενα δάνεια εκ των οποίων περίπου το 77% είναι στεγαστικά, το 18% δάνεια μικρών επιχειρήσεων και το υπόλοιπο 5% καταναλωτικά.

Καθώς το χαρτοφυλάκιο της τιτλοποίησης αποτελείται κυρίως από στεγαστικά τα οποία έχουν ενέχυρο κατοικίες, διασφαλίζεται η ομαλή πορεία των ανακτήσεων. Η doValue ως credit servicer θα αναλάβει και τη διαχείριση των εν λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Και άλλοι μεγάλοι παίκτες όπως οι Intrum, Cepal, QQuant που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά των servicers είχαν διεκδικήσει το Frontier.

H doValue με την ανάληψη της διαχείρισης του Frontier καθίσταται ο leader της εγχώριας αγοράς διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων με χαρτοφυλάκιο άνω των 36 δις ευρώ.

Πηγή


Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria