Η κινέζικη τεχνολογία τρέχει με χίλια – Η Xpeng ανακοίνωσε μια σειρά από καινοτομίες για τη δημιουργία του οικοσυστήματος κινητικότητας του μέλλοντος

Αρχική » Κόσμος » Η κινέζικη τεχνολογία τρέχει με χίλια – Η Xpeng ανακοίνωσε μια σειρά από καινοτομίες για τη δημιουργία του οικοσυστήματος κινητικότητας του μέλλοντος

Η κινεζική startup έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng ανακοίνωσε μια σειρά από καινοτομίες που κατευθύνουν την εταιρεία στη δημιουργία του οικοσυστήματος κινητικότητας του μέλλοντος. 

«Η εξερεύνηση πιο αποτελεσματικών, ασφαλέστερων, ουδέτερων εκπομπών άνθρακα λύσεων κινητικότητας ξεπερνά πολύ τα έξυπνα EV και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των μακροπρόθεσμων ανταγωνιστικών μας πλεονεκτημάτων», δήλωσε ο He Xiaopeng, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της XPeng, στην Ημέρα Τεχνολογίας της startup το 2021. στο Πεκίνο την Κυριακή. «Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τεχνολογίες αιχμής κινητικότητας σε μοντέλα μαζικής παραγωγής προς όφελος των πελατών μας».

Το όραμα της Xpeng για ένα μελλοντικό οικοσύστημα κινητικότητας που περιλαμβάνει ιπτάμενο αυτοκίνητο έκτης γενιάς

Η Xiaopeng παρουσίασε λεπτομέρειες για τις τελευταίες εκδόσεις της εταιρείας του προηγμένου συστήματος υποβοήθησης οδηγού (ADAS), του δικτύου υπερσυμπιεστών της, ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου επόμενης γενιάς που κατασκευάστηκε με HT Aero και του ρομποτικού μονόκερου για παιδιά.

Απόδοση του ιπτάμενου αυτοκινήτου έκτης γενιάς της Xpeng, με διπλές δυνατότητες αέρα και επίγειου δρόμου

Το Xpilot 3.5 θα σχεδιαστεί για οδήγηση στην πόλη

Η Xpeng σχεδιάζει να διαθέσει την επόμενη γενιά του ADAS της σε οδηγούς σε επιλεγμένες πόλεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Το Xpilot 3.5 θα διαθέτει “City Navigation Guided Pilot (NGP)” και θα είναι διαθέσιμο μόνο στους οδηγούς του οικογενειακού σεντάν P5 της Xpeng. που μπορεί να κατασκευαστεί με lidar, ραντάρ κυμάτων χιλιοστού και ένα δίκτυο οπτικής αντίληψης 3D που μπορεί να αναγνωρίσει, να ταξινομήσει και να τοποθετήσει πολλαπλούς στόχους – όλα αυτά είναι απαραίτητα για το NGP σε επίπεδο πόλης. 

Η τελευταία έκδοση Xpilot, 3.0, η οποία ήταν διαθέσιμη στους οδηγούς του sedan P7 του Xpeng, χειριζόταν NGP σε επίπεδο αυτοκινητόδρομου, μέσω του οποίου η Xpeng μπόρεσε να συγκεντρώσει σχεδόν 12 εκατομμύρια χιλιόμετρα ή 7,5 εκατομμύρια μίλια δεδομένων. 

Σύμφωνα με το Xpilot 3.5 Xpeng. 

Η προσέγγιση του Xpeng για την επίτευξη πλήρους αυτονομίας είναι παρόμοια με εκείνη του Tesla, καθώς στοχεύει να περάσει από την αυτονομία επιπέδου 2 ή συστήματα ADAS, στο δρόμο για να φτάσει στο Επίπεδο 5. ( Η SAE International περιγράφει την αυτονομία Επιπέδου 2 ότι έχει κυρίως χαρακτηριστικά υποστήριξης, όπως η προσαρμοστική κρουαζιέρα έλεγχος και υποστήριξη φρένων. Περιγράφει αυτονομία επιπέδου 5 ένα σύστημα που μπορεί να οδηγήσει οπουδήποτε κάτω από όλες τις συνθήκες.) Τον περασμένο μήνα, η Tesla κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που επιτρέπει στους πελάτες να ζητούν πρόσβαση στο λογισμικό της Full Self-Driving Beta (FSD Beta). Το FSD περιλαμβάνει δυνατότητες όπως η αυτόματη αλλαγή λωρίδας, η μετακίνηση εντός και εκτός θέσεων στάθμευσης και η αυτόματη διεύθυνση, η οποία προς το παρόν δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στους δρόμους της πόλης. Η Tesla δεν έχει δώσει ημερομηνία για το πότε θα φέρει αυτή τη δυνατότητα στις πόλεις, οι οποίες θα τροφοδοτούνται με χρήση μόνο όραση και επεξεργασία νευρωνικών δικτύων.

“Οι λειτουργίες συγκυβερνήτη ανθρώπου-μηχανής θα παραμείνουν κρίσιμες για το άμεσο μέλλον”, δήλωσε ο XinZhou Wu, αντιπρόεδρος αυτόνομης οδήγησης στο Xpeng, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. «Η αποστολή μας είναι να μεταβούμε σταδιακά από την προηγμένη υποστήριξη οδηγού στην πλήρη αυτόνομη οδήγηση, με έναν σαφή οδικό χάρτη για να συνδέσουμε πρώτα πλήρως όλα τα σενάρια οδήγησης. Η λειτουργία δεδομένων κλειστού βρόχου, η επανάληψη λογισμικού και η ικανότητα μαζικής παραγωγής μας – όλα δημιουργήθηκαν εσωτερικά – μας φέρνουν σε θέση να βελτιώσουμε σημαντικά την ασφάλεια και να επιλύσουμε τα μακροχρόνια ζητήματα του κλάδου».

Όπως η Tesla χρεώνει για το λογισμικό της FSD, έτσι και η Xpeng για το Xpilot. Το Xpeng δεν είπε πόσο θα κόστιζε η έκδοση 3.5, αλλά η έκδοση 3.0 κοστίζει επί του παρόντος περίπου 3.200 $ (20.000 RMB), τα οποία μπορούν να αγοραστούν άμεσα ή να πληρωθούν μέσω ετήσιας συνδρομής, δήλωσε στο TechCrunch εκπρόσωπος της Xpeng.

Xpilot 4.0 για την παροχή πλήρους σεναρίου ADAS από σημείο σε σημείο

Το Xpilot 4.0 του Xpeng, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2023, θα δώσει στην εκκίνηση ένα πλεονέκτημα στον αγώνα της για πλήρη αυτονομία. Το σχέδιο είναι να είμαστε ο πρώτος που θα προσφέρει έξυπνες εμπειρίες οδήγησης με πλήρη σενάρια, από την ενεργοποίηση του οχήματος μέχρι το παρκάρισμα και οτιδήποτε ενδιάμεσο. 

Αυτή η έκδοση του Xpilot θα απαιτεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ, επομένως η Xpeng κατασκευάζει μια αναβάθμιση υλικού για την έκδοση 4.0, «με υπολογιστική ισχύ 508 TOPS ECU που υποστηρίζεται από δύο μονάδες Orin-X αυτόνομης οδήγησης System-on-the-Chip (SOC). Διόφθαλμη κάμερα μπροστινής όψης 8 εκατομμυρίων pixel και κάμερες πλευρικής όψης 2,9 εκατομμυρίων pixel (που καλύπτουν μπροστινή, πίσω, αριστερή και δεξιά όψη) και έναν εξαιρετικά ενσωματωμένο και επεκτάσιμο ελεγκτή τομέα», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, καθώς προετοιμάζεται να φέρει το Xpilot 4.0 στην αγορά, η Xpeng στοχεύει να έχει 75 εκατομμύρια μίλια NGP αυτοκινητόδρομου και 22 εκατομμύρια μίλια NGP πόλης, καθώς και ποσοστό διείσδυσης 90% της λειτουργίας στάθμευσης μνήμης , Υπηρεσία παρκαδόρου (VPA). 

Το Xpeng τόνισε επίσης τη σημασία της ασφάλειας κατά την παραγωγή όλου αυτού του ADAS και η έξυπνη οδήγηση είναι μόνο μια πτυχή αυτού. Η εκκίνηση ανακοίνωσε αναβάθμιση στη διεπαφή χρήστη και το λειτουργικό της σύστημα. Το Xmart OS 4.0 υπόσχεται μια λεπτομερή οθόνη με μια τρισδιάστατη απόδοση του περιβάλλοντος γύρω από το όχημα. Το Xpeng κυκλοφορεί επίσης την έκδοση 2.0 του φωνητικού βοηθού για να κάνει τους δίσκους πιο ομαλούς για τους οδηγούς. 

Τέλος, ακριβώς όπως η Tesla κυκλοφόρησε μια βαθμολογία ασφάλειας για τους οδηγούς που θέλουν να δοκιμάσουν το λογισμικό FSD Beta, και επίσης λάβει σωρεία δεδομένων για την εκκολαπτόμενη ασφαλιστική της γραμμή, η Xpeng εξαπολύει μια δοκιμή ασφάλειας για να βοηθήσει τους οδηγούς να κατανοήσουν τα όρια του Xpilot πριν το ενεργοποιήσουν . Οι οδηγοί θα λάβουν βαθμολογία έξυπνης οδήγησης, αλλά το Xpeng δεν διευκρίνισε πότε. 

Οι υπερσυμπιεστές που αποδίδουν έως και 200 ​​χλμ. κάνουν χρήση σε 5 λεπτά

Εάν το Xpeng θέλει να δημιουργήσει το έξυπνο οικοσύστημα κινητικότητας του μέλλοντος, πρέπει να το τροφοδοτήσει. Η startup έχει ήδη 1.648 δωρεάν σταθμούς φόρτισης στο δίκτυό της και 439 επώνυμους σταθμούς υπερφόρτισης σε όλη την Κίνα, αλλά κατά τη διάρκεια της Ημέρας Τεχνολογίας, η Xpeng αποκάλυψε τα σχέδιά της να παράγει τους υπερσυμπιεστές της επόμενης γενιάς «X-Power» βασισμένοι σε πυρίτιο μαζικής παραγωγής 800V υψηλής τάσης. Πλατφόρμα φόρτισης καρβιδίου. 

Οι φορτιστές X-Power μπορούν να δώσουν στα EV αρκετό χυμό για να διανύσουν έως και 200 ​​χιλιόμετρα, ή 125 μίλια, σε μόλις πέντε λεπτά, και κατά μέσο όρο 30 οχήματα μπορούν να φορτιστούν με έναν υπερσυμπιεστή τη φορά, λέει η Xpeng. Η startup σχεδιάζει επίσης να λανσάρει ελαφρούς πασσάλους υπερτροφοδότησης υψηλής τάσης 480 kW, οι οποίοι συνοδεύονται από οχήματα Xpeng, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους, για πρώτη φορά. Για να υποστηρίξει αυτό το δίκτυο υπερφόρτισης, η Xpeng λέει ότι θα ξεκινήσει εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας τόσο σε σωρούς όσο και σε κινητά οχήματα. 

Η Xpeng δεν όρισε πότε αυτή η νέα τεχνολογία φόρτισης θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που οδηγεί επίσης

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο έκτης γενιάς της Xpeng λειτουργία πτήσης

Στην εκδήλωση, η Xpeng αποκάλυψε τον νέο της στόχο να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής επανδρωμένων οχημάτων χαμηλού υψομέτρου στον κόσμο. Στη συνέχεια παρουσίασε τα σχέδια για το ιπτάμενο αυτοκίνητό της έκτης γενιάς. Αλλά αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε ιπτάμενο αυτοκίνητο. Αυτό θα μπορεί επίσης να οδηγεί στο δρόμο.

Απόδοση του πιλοτηρίου ιπτάμενου αυτοκινήτου έκτης γενιάς της Xpeng

Ένα βίντεο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έδειξε μια απόδοση ενός πολύ σέξι αυτοκινήτου, ακόμα πιο σέξι από το Xpeng P7 , που μετατρέπεται από κανονικό σε ιπτάμενο αυτοκίνητο μέσω ενός αναδιπλούμενου μηχανισμού ρότορα. Η Xpeng λέει ότι το ιπτάμενο όχημα σε χαμηλό ύψος θα έχει το 50% του βάρους του P7 και θα έχει τιμόνι για οδικές λειτουργίες καθώς και έναν μόνο μοχλό για λειτουργίες πτήσης.

Το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο θα διαθέτει επίσης ένα προηγμένο σύστημα περιβαλλοντικής αντίληψης που μπορεί να αξιολογήσει πλήρως το περιβάλλον και τις καιρικές συνθήκες για τη διεξαγωγή αξιολογήσεων ασφάλειας πριν από την απογείωση, λέει η εταιρεία. Το σύστημα θα αξιολογήσει τα δεδομένα που συλλέγει σε σχέση με τους οδηγικούς στόχους για να εξασφαλίσει μια ασφαλή απογείωση και προσγείωση και κατά τη διάρκεια της πτήσης θα χρησιμοποιηθεί ο προηγμένος αλγόριθμος αντίληψης και ελέγχου πτήσης για την αποφυγή εμποδίων.

Η Xpeng σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή αυτού του μηχανήματος, το οποίο αναπτύσσεται από την εταιρεία αστικής αεροπορικής μετακίνησης (UAM) Xpeng, HT Aero, το 2024. Ο τελικός σχεδιασμός θα αποφασιστεί κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο και η Xiaopeng είπε ότι η Xpeng στοχεύει για το κόστος να είναι χαμηλότερο από 157.000 $ (1 εκατομμύριο RMB).

Την περασμένη εβδομάδα, η Xpeng ηγήθηκε της αύξησης 500 εκατομμυρίων δολαρίων της σειράς A της HT Aero, και η HT Aero δημιούργησε άλλα οχήματα UAM για το Xpeng, πιο πρόσφατα το Xpeng X2, το οποίο είναι το ιπτάμενο αυτοκίνητο πέμπτης γενιάς της Xpeng που μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα . Εκπρόσωπος από την Xpeng δήλωσε στο TechCrunch ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο έκτης γενιάς είναι κατασκευασμένο για παρόμοιες περιπτώσεις χρήσης πόλεων, όπως η μετάβαση από το γραφείο στο αεροδρόμιο ή άλλα παρόμοια ταξίδια με διάρκεια πτήσης 30 λεπτών. Η φιλοσοφία του Xpeng είναι να πουλάει απευθείας στον καταναλωτή, επομένως θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι κανονισμοί αέρα χαμηλού υψομέτρου αλλάζουν για να χειριστούν μια μάλλον γρήγορη στρατηγική κυκλοφορίας στην αγορά. Η εταιρεία δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές για τη μαζική παραγωγή του ιπτάμενου αυτοκινήτου της για ιδιωτική χρήση έως το 2024. 

Οδηγώντας το μονοπάτι προς την έξυπνη κινητικότητα σε ένα ρομποτικό πόνι

Τον περασμένο μήνα, το Xpeng πείραξε ένα ρομπότ τύπου πόνυ με το οποίο τα παιδιά μπορούσαν να οδηγήσουν και να αλληλεπιδράσουν. Το τετράποδο θα ήταν ιδανικά τόσο οξυδερκές που θα μπορούσε να ανιχνεύσει τα ανθρώπινα συναισθήματα. Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Τεχνολογίας, το Xpeng προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς προβλέπει ότι τα έξυπνα ρομπότ όπως αυτό το πόνυ θα γίνουν μια έξυπνη πλατφόρμα για ένα ολοκληρωμένο σύστημα έξυπνης κινητικότητας που μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ πιο περίπλοκες προκλήσεις αυτονομίας από τα οχήματα.

Και δεν είναι μόνο για παιδιά. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Xpeng έπαιξε ένα βίντεο που έδειχνε πώς το χαριτωμένο ρομποτικό πόνι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παραδώσει σνακ και άλλα δέματα σε περιβάλλον γραφείου. (Στο ίδιο βίντεο, το Xpeng πιθανώς πείραξε ένα άλλο ρομποτικό ζώο που ήταν επίσης παρέα στο φανταστικό γραφείο και αυτό έμοιαζε λίγο με τον ανατριχιαστικό σκύλο ρομπότ της Xiaomi .)

Το ρομπότ θα εκπαιδευτεί να αντιλαμβάνεται ένα διαφορετικό περιβάλλον και πολλούς στόχους με τρισδιάστατο σχεδιασμό διαδρομής και θα μπορεί να αναγνωρίζει τους χρήστες μέσω του προσώπου, του σώματος και του φωνητικού αποτυπώματος, λέει ο Xpeng. Πειραματίζεται επίσης με τεχνολογίες όπως η δυναμική ακουστική χαρτογράφηση, η βιονική ακοή, μια βιονική αίσθηση όσφρησης και ακόμη και μια βιονική απτική εμπειρία μέσω της πελματιαίας αφής και της αίσθησης δακτυλικών αποτυπωμάτων και του δέρματος. Τα ρομπότ της Xpeng θα έχουν μονάδα κάμερας 360 μοιρών και σύστημα ανίχνευσης lidar, καθώς και τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων και αισθητηριακών πεδίων ήχου, ώστε να μπορεί να έχει το πιο ακριβές μοντέλο του περιβάλλοντος για αλληλεπίδραση.

Εκπρόσωπος της Xpeng δήλωσε στο TechCrunch ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την αγορά του ρομποτικού πόνι, αλλά υπάρχει ένα πρωτότυπο που είναι ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης.

«Με την υιοθέτηση μεγαλύτερης αναγνώρισης στόχου και ακριβούς αλληλεπίδρασης, τρισδιάστατου σχεδιασμού διαδρομής που επιτρέπει πιο σύνθετη κινητικότητα εδάφους και ενισχυμένες βιονικές αισθήσεις, το XPeng θα φέρει μεγαλύτερα σενάρια εφαρμογής για την υποστήριξη ευρύτερης κινητικότητας, μεγαλύτερου αυτόνομου σχεδιασμού και ισχυρότερης αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής για μέλλον της έξυπνης κινητικότητας», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια