Εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος Furmark (φωτογραφίες)

Αρχική » Γούνα » Εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος Furmark (φωτογραφίες)

Το πρόγραμμα Furmark παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την οποία διοργάνωσαν το απόγευμα στην αίθουσα του Ενυδρείου Καστοριάς η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας (IFF).

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από τον director of standards & sustainability της IFF Paul Stockal.

“Η σημερινή συνάντηση γίνεται ως συνέχεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και έχει σκοπό την ενημέρωση όλων των γουνοποιών της Καστοριάς και της Σιάτιστας σε ότι αφορά στο Furmark.

Πρόκειται για την πιστοποίηση όλων των προϊόντων της γούνας από την αρχή μέχρι το τέλος”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Απόστολος Τσούκας.

Είμαι πολύ χαρούμενος που επισκέπτομαι την Καστοριά. Σκοπός της επίσκεψής μου είναι να παρουσιάσω τις διαδικασίες που προβλέπει το σύστημα του Furmark .

Όπως είναι γνωστό υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες οι οποίες φτιάχνουν έτοιμα ενδύματα είναι βαφεία, είναι βυρσοδεψία. Όλες οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο συγκεκριμένο σύστημα γι’ αυτό και ήρθα στην Καστοριά να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους.

Με τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στο Furmark αλλά και την πιστοποίηση την οποία θα αποκτήσουν, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον στον κλάδο της γούνας”, δήλωσε ο director of standard & sustainability της IFF Paul Stockal.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι με την έναρξη ενός πλήρους παγκόσμιου συστήματος πιστοποίησης και ιχνηλασιμότητας που εγγυάται την καλή διαβίωση των ζώων και τα περιβαλλοντικά πρότυπα, όπως το Furmark®, οι πελάτες μπορούν πλέον να αγοράσουν και να φορέσουν φυσική γούνα με απόλυτη σιγουριά. Στη μεγαλύτερη ριζική αλλαγή της βιομηχανίας μέχρι σήμερα, η αγορά γούνας αλλάζει τον τρόπο επεξεργασίας φυσικής γούνας μέσω της εφοδιαστικής της αλυσίδας.

Τα προϊόντα της Furmark®, παγκοσμίως διαθέσιμα και ανεπτυγμένα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γούνας (IFF)—με τη συνεισφορά του Ομίλου LVMH (του μεγαλύτερου ομίλου ειδών πολυτελείας παγκοσμίως) και βασικών εμπορικών σημάτων—είναι ανιχνεύσιμα, εγκεκριμένα και εγγυούνται την πλήρη διασφάλιση αναγνωρισμένων προτύπων.

Η Furmark® θα αλλάξει τον τρόπο αντίληψης της γούνας και θα την οδηγήσει σε μία ολοκαίνουργια αγορά και κοινό: ως απάντηση προς τις αβάσιμες κατηγορίες όσων αντιτίθενται στο εμπόριο γούνας. Ο τομέας, οι βιομηχανικοί κολοσσοί, οι επιστήμονες, οι ηγέτες βιωσιμότητας και οι ειδικοί περί ευημερίας συναντήθηκαν για να συμφωνήσουν σε ένα σύνολο αναγνωρισμένων προτύπων —με βάση την επιστήμη, την ανεξάρτητη επιθεώρηση και τη διαφάνεια— καθώς και σε ένα παγκόσμιο σύστημα επισήμανσης, το οποίο πρόκειται να εκσυγχρονίσει τη φυσική γούνα.

Τα πιστοποιημένα προϊόντα της Furmark® διαθέτουν έναν μοναδικό αλφαριθμητικό κωδικό ετικέτας που παρέχει πλήρεις λεπτομέρειες ιχνηλασιμότητας (τύπος γούνας, προέλευση γούνας, πρόγραμμα καλής διαβίωσης των ζώων, κατασκευαστής και τόπος κατασκευής), εξασφαλίζοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράζουν φυσική γούνα χωρίς καμία αμφιβολία.

Με την πιστοποίηση της Furmark® συνεπάγονται πρότυπα με συνέπεια σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα: συμπεριλαμβάνει μόνο άγρια ή καλλιεργημένη φυσική γούνα από τα κορυφαία προγράμματα καλής διαβίωσης των ζώων (συμπεριλαμβανομένου του πρώτου προγράμματος καλής διαβίωσης των ζώων που προωθείται μέσω της πρωτοβουλίας αυτορρύθμισης και συρρύθμισης στο νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήτοι WelFur) που πωλείται μέσω δημοπρασίας.

Τα πλήρως πιστοποιημένα προϊόντα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία από πιστοποιημένους κομμωτές και βαφείς που πληρούν τις προϋποθέσεις του προτύπου SafeFur Standard (το οποίο συμπεριλαμβάνει τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια χρήσης χημικών ουσιών, εκπομπών και προϊόντων), περιλαμβάνοντας δοκιμές από τρίτους. Τα πιστοποιημένα προϊόντα της Furmark® μπορούν να κατασκευαστούν μόνο από επιχειρήσεις υποβληθείσες σε ελέγχους δέουσας επιμέλειας που διενεργούνται από ειδικούς περί προστασίας εμπορικών σημάτων και καταπολέμησης της παραποίησης/απομίμησης. Όλα τα στάδια της διαδικασίας καταγράφονται μέσω ενός στοιχείου ιχνηλασιμότητας προσβάσιμο στον πελάτη, εξασφαλίζοντας διαφάνεια σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Όλα τα προγράμματα βιωσιμότητας και καλής διαβίωσης των ζώων διαθέτουν ένα λεπτομερές, ανεξάρτητα αναπτυγμένο και βασισμένο σε επιστημονικά στοιχεία πρωτόκολλο ή πρότυπο. Στη συνέχεια, τα αντίστοιχα προγράμματα υπόκεινται σε αξιολόγηση από τρίτους και πιστοποιούνται από αναγνωρισμένο οργανισμό πιστοποίησης. Η αυστηρή και ενεργή εφαρμογή διασφαλίζεται μέσω επισκέψεων και αξιολογήσεων: όσοι δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα αποκλείονται από το πρόγραμμα πιστοποίησης καθώς και το σύστημα της Furmark®.

Μία νέα παγκόσμια έρευνα κατέδειξε ότι το 70% του κοινού είναι εν μέρει “θετικό” προς τη χρήση φυσικής γούνας από σχεδιαστές και εμπορικά σήματα. Η πλειοψηφία (65%) αυτών απάντησαν θετικά στη Furmark® και περισσότεροι του ήμισυ (56%) αναφέρουν ότι “πολύ θετικά” ή “θετικά” τους αλλάζει την άποψη για τη φυσική γούνα.

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια