Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Καστοριάς για την συγχώνευση του 2ου Δημοτικού Σχολείου με το 3ο και του 2ου Νηπιαγωγείου με το 7ο - OlaDeka

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Καστοριάς για την συγχώνευση του 2ου Δημοτικού Σχολείου με το 3ο και του 2ου Νηπιαγωγείου με το 7ο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το  Δημαρχείο Καστοριάς  γονείς των μαθητών του 2ο Δημοτικού Σχολείου και κάτοικοι της περιοχής.

Αντιδρούν στην συγχώνευση του 2ου Δημοτικού Σχολείου με το  3ο Δημοτικό και  του  2ου Νηπιαγωγείου, με το  7ο.

“Συμφωνούμε με τις συγχωνεύσεις των σχολείων αλλά  διαφωνούμε έντονα με την επιλογή των κτιρίων. Εκφράζουμε εντόνως και γραπτώς τις αντιρρήσεις μας και θέτουμε τα ερωτήματά μας  διατυπώνοντας τις απόψεις  και τις θέσεις  μας επί του θέματος.

Τα λειτουργικά  έξοδα του  3ου Δημοτικού Σχολείου, είναι μεγαλύτερα του 2ου. Αυτό δεν  μέτρησε στην απόφαση; Οι μαθητές του  2ου Δημοτικού είναι αριθμητικά περισσότεροι από του  3ου.  Στις συγχωνεύσεις το μικρότερο  σχολείο  πάει στο μεγαλύτερο.  Στην  περίπτωσή μας γιατί έγινε  το αντίθετο;

Η συγχώνευση των σχολείων την δεδομένη χρονική περίοδο εν μέσω πανδημίας, θεωρούμε πως είναι άκαιρη και θα προκαλέσει επιπλέον αναστάτωση  και αποσυντονισμό.

Οι συγχωνεύσεις  των σχολείων επιτείνουν την υποβάθμιση της περιοχής  μας. Είχαμε ήδη το κλείσιμο του Παιδικού  Σταθμού στην περιοχή του Παλιού Νοσοκομείου. Κλείνοντας και το  2ο Σχολείο, πλήττεται ανεπανόρθωτα το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η περιοχή έχει σχεδόν ερημώσει από επιχειρήσεις και καταστήματα. Ας μην ερημώσει και από τις  φωνούλες των μικρών παιδιών που έδιναν λίγο χρώμα στην περιοχή και στην  γειτονιά του Αϊ – Μηνά.

Η πρόσβαση είναι  δύσκολη  για τους περισσότερους μαθητές και η απόσταση αρκετή ώστε να μην μπορεί να  γίνεται με τα πόδια. Τι προτίθεστε να κάνετε γι’ αυτό.

Θεωρούμε ότι το  Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό  Γυμνάσιο- Λύκειο, χρειάζεται ένα κτίριο κατάλληλο με ράμπες, με ανελκυστήρες κ.λ.π. για τις ανάγκες των μαθητών του. Το 2ο Δημοτικό  Σχολείο Καστοριάς δεν τηρεί καμία από αυτές τις προϋποθέσεις”, ανέφερε μεταξύ άλλων το μέλος του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων του  2ου Δημοτικού  Σχολείου Καστοριάς Μαρία Καρπάθου.

Την συμπαράστασή της προς τους γονείς των μαθητών  εξέφρασε και η διευθύντρια του   2ου Δημοτικού  Σχολείου Καστοριάς Δώρα Τελλίδου.

” Εγώ και όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχουμε μείνει οργανικά στο 2ο Δημοτικό  Σχολείο Καστοριάς, θέλουμε να δηλώσουμε δημόσια την στήριξή μας, να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας προς τους  γονείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Σύλλογος  Διδασκόντων τάχθηκε ομόφωνα κατά της  συγχώνευσης του  σχολείου . Από την ημέρα που κατατέθηκε ως πρόταση από τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προβήκαμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Εκφράζουμε  την πικρία μας, την απογοήτευση και την έντονη διαμαρτυρία μας για τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Αρχικές αποφάσεις για τον ορισμό των πειραματικών  σχολείων  7ο ως Πειραματικό Δημοτικό και το  2ο ως Πειραματικό Νηπιαγωγείο, άλλαξαν και οδήγησαν σε πρόχειρες και  βιαστικές αποφάσεις, στην αποτυχημένη συγχώνευση  δύο σχολείων τα οποία  ανήκουν σε διαφορετικές περιοχές της πόλης, χωρίς εύκολη πρόσβαση μεταξύ τους.

Αποφάσεις που πάρθηκαν χωρίς διαβούλευση με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και τους  γονείς των μαθητών, χωρίς περιθώρια αντιδράσεων , αφού με την λήξη του σχολικού έτους και σχεδόν μέχρι την έναρξη του νέου, δεν είχαμε υπογεγραμμένες αποφάσεις του  Υπουργείου.

Προσωπικά ως διευθύντρια του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών, απευθυνόμενοι προς  όλους τους αρμόδιους, κάνουμε έκκληση να εξεταστεί εκ νέου η στέγαση των σχολείων .

Υποστηρίζουμε τις αποφάσεις και τις ενέργειες των γονέων και των κατοίκων της περιοχής”, σημείωσε  η κα Τελλίδου υπενθυμίζοντας  επίσης ,ότι  το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς δεσπόζει  στον ίδιο χώρο όπου λειτούργησε η Μεγάλη Ελληνική Σχολή.

Αντιπροσωπεία γονέων συνάντηση στην συνέχεια με τον  αντιδήμαρχο  Διοικητικής Μέριμνας- Καθημερινότητας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Στέλιο  Φουληρά και με  τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής του  Δήμου Δημήτρη Στυλιάδη οι οποίοι τους  ενημέρωσαν ότι αρμόδιος για τις αποφάσεις κατάργησης ή  συγχώνευσης σχολείων είναι ο  Διευθυντής Εκπαίδευσης  και πως ο Δήμος απλά γνωμοδοτεί.

“Αρμοδιότητα του  Δήμου είναι η επισκευή και συντήρηση των σχολείων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιάδης.

Στην συνέχεια οι γονείς μετέβησαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς όπου αναμένεται να συναντηθούν με τον Διευθυντή.

 fonikastorias.gr – Ε.Ψ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria