60 εργαζόμενοι του Μαμάτσειου και 30 του Μποδοσάκειου σε τρίμηνη αναστολή – Μεγάλα κενά ενόψει του τέταρτου κύματος της πανδημίας - OlaDeka

60 εργαζόμενοι του Μαμάτσειου και 30 του Μποδοσάκειου σε τρίμηνη αναστολή – Μεγάλα κενά ενόψει του τέταρτου κύματος της πανδημίας

Εξήντα εργαζόμενοι του Μαμάτσειου και τριάντα του Μποδοσάκειου τίθενται από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου σε τρίμηνη αναστολή. Μεταξύ αυτών τρεις γιατροί στο Νοσοκομείο της Κοζάνης και δυο στο Μποσοδάκειο , νοσηλευτές , βοηθοί θαλάμου , τραυματιοφορείς , παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού για να επανέλθει κανείς στην εργασία του , άγνωστο πλέον σε ποιο πόστο.

Ουσιαστικά το 11, 5% του Μαμάτσειου σε σύνολο 530 εργαζομένων και το 6, 5% του Μποδοσάκειου σε σύνολο 450 εργαζομένων λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μένει εκτός υπηρεσίας για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
Μια κατάσταση όμως που δημιουργεί μεγάλα κενά και διχασμό στο προσωπικό ενόψει του τέταρτου κύματος της πανδημίας . Οι αιτήσεις για επικουρικό προσωπικό ξεκίνησαν εκτός από γιατρούς , αλλά θα πάρουν κάποιο διάστημα. Εξετάζεται και η περίπτωση των εσωτερικών μετακινήσεων για τις αναπληρώσεις ως λύση μπαλώματος με τα γνωστα αποτελέσματα.

Ήδη πολλά αγροτικά ιατρεία υπολειτουργούν για τις πολλαπλές ανάγκες των εμβολιαστικών κέντρων, οπότε είναι σίγουρο ότι δεν αποτελεί λύση η αναδιάταξή των δυνάμεων. Από την άλλη ης σύναψη τρίμηνης σύμβασης με τους ιδιώτες τουλάχιστον στην περιοχή μας δεν φαίνεται να έχει κάποια προοπτική ούτε έχει ξεκαθαριστεί.

Οπότε τα δυο νοσοκομεία αποδυναμώνονται μπροστά στο 4ο κύμα της πανδημίας .Δεν θα εντυπωσιαστούμε αν δούμε συγχωνεύσεις τμημάτων το επόμενο διάστημα, αφού τα κενά των γιατρών είναι δυσαναπλήρωτα. Ούτε συμβάσεις με εργολάβους για καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria