Το πιο ασφαλές Internet μεταξύ 110 χωρών έχει η Ελλάδα

Την πρώτη θέση από πλευράς ασφάλειας Διαδικτύου καταλαμβάνει η Ελλάδα μεταξύ 110 χωρών, όμως την ίδια ώρα οι ταχύτητες του Internet δεν είναι και οι καλύτερες, ενώ και οι σχετικές χρεώσεις επίσης δεν είναι και οι πλέον συμφέρουσες. Παρά, δε, τα πολύ σημαντικά βήματα που έχουν γίνει ειδικά τον τελευταίο χρόνο, η Ελλάδα υστερεί αρκετά ακόμη σε ό,τι αφορά την ψηφιακή διακυβέρνηση. Τα παραπάνω ευρήματα προκύπτουν από την έρευνα της γνωστής ξένης εταιρείας κυβερνοασφάλειας Surfshark σε 110 χώρες για την ψηφιακή ποιότητα της καθημερινότητας. 

Η Ελλάδα με βάση τη συνολική της βαθμολογία καταλαμβάνει φέτος την 38η θέση μεταξύ των 110 χωρών, υποχωρώντας κατά μία θέση σε σύγκριση με πέρυσι. Στην 38η θέση κατατάσσεται η Ελλάδα και σε ό,τι αφορά την ποιότητα του Internet, με τη Surfshark να επισημαίνει ότι αν και οι ταχύτητες έχουν βελτιωθεί κατά 133% σε σύγκριση με την έναρξη της πανδημίας, υπάρχει περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης. Η Ελλάδα μάλιστα κατατάσσεται πρώτη σε ό,τι αφορά τον ρυθμό αύξησης της ταχύτητας του Διαδικτύου σε σύγκριση με πέρυσι. 

Επιπλέον, η έρευνα θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι σχετικά ακριβή σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις για το Internet (βρίσκεται στην 61η θέση), καθώς για να πληρώσει κάποιος 1 GB δεδομένων κινητής πρέπει να δουλέψει 12 λεπτά. Σε ό,τι αφορά τις υποδομές για υπηρεσίες Internet η Ελλάδα βρίσκεται στην 51η θέση, ενώ σε ό,τι αφορά την ψηφιακή διακυβέρνηση στην 59η θέση. Πάνω από την Ελλάδα, στην 37η θέση βρίσκεται η Κροατία, ενώ μετά την Ελλάδα, στην 39η θέση κατατάσσεται το Μπαχρέιν. 

Η χώρα με την καλύτερη ψηφιακή ποιότητα στην καθημερινή ζωή είναι η Δανία, ακολουθούν η Κορέα, η Φινλανδία, το Ισραήλ και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι ΗΠΑ. Στον αντίποδα, στις πέντε τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Αιθιοπία, η Καμπότζη, το Καμερούν, η Γουατεμάλα και η Ανγκόλα. Από την έρευνα της Surfshark προκύπτει επίσης ότι τα ευρυζωνικά δίκτυα είναι γενικώς πιο ακριβά φέτος. Από τη σύγκριση των χρεώσεων στις 110 χώρες πέρυσι και φέτος προκύπτει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να εργάζονται 11% περισσότερο (ή κατά 25 λεπτά περισσότερο κατά μέσον όρο) για να πληρώσουν υπηρεσίες Internet. Από την άλλη φαίνεται να έχουν υποχωρήσει οι χρεώσεις Διαδικτύου για κινητά τηλέφωνα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria