Ν. Υόρκη: Μπαράζ διπλωματικών επαφών του πρωθυπουργού για ενίσχυση σχέσεων εθνικής σημασίας - OlaDeka

Ν. Υόρκη: Μπαράζ διπλωματικών επαφών του πρωθυπουργού για ενίσχυση σχέσεων εθνικής σημασίας

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στρέφεται το διεθνές διπλωματικό ενδιαφέρον, με την Αθήνα να κινείται με γνώμονα τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε αντίθεση με την Άγκυρα που ακολουθεί την τακτική των προκλήσεων. Μπαράζ διπλωματικών επαφών του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη για ένα εύρος θεμάτων εθνικής σημασίας, οικονομικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος, περιφερειακής και διμερούς συνεργασίας.

Το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάθησε σε δείπνο με επιλεγμένους ηγέτες που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η συνεργασία ΕΕ-Αφρικής, η τουρκική προκλητικότητα και το μεταναστευτικό.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συζήτησε τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο Πρόεδρο της FIFA, Gianni Infantino στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Infantino δώρισε στον κ. Μητσοτακη μια φανέλα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με τον αριθμό 9 καθώς και ένα σετ με τις χαρακτηριστικές κάρτες των διαιτητών, την κίτρινη και την κόκκινη. Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του προσέφερε στον κ. Infantino ένα συλλεκτικό ρολόι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή του συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg, θα συναντήσει εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων και τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, και το βράδυ θα παραστεί σε δεξίωση ομογενειακών οργανώσεων προς τιμήν του.

Πηγή:ertnews.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria