Λαζανάς: Γίνονται εκταφές για να διαπιστωθεί αν πέθαναν από κορονοϊό - OlaDeka

Λαζανάς: Γίνονται εκταφές για να διαπιστωθεί αν πέθαναν από κορονοϊό

Σημαντικά προβλήματα δημιουργούν οι αρνητές του κορονοϊού ακόμα και στην περίπτωση που νοσηλεύονται αφού αρνούνται ότι νοσούν από την covid19.
Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΪ ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς που εξήγησε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που γιατροί τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις και δυστυχώς «αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους»

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19.

«Είμαστε τρελοκομείο πια», είπε ο κ. Λαζανάς προσθέτοντας ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.

Αναθεώρηση των μέτρων για τα σχολεία

Σε σχέση με τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία, ο κ. Λαζανάς τόνισε ότι είναι υπό σκέψη και μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν. Ανέφερε συγκεκριμένα το μέτρο «50+1» δηλαδή το κλείσιμο τμήματος μόνο εάν μολυνθούν με κορωνοϊό πάνω από τους μισούς μαθητές, λέγοντας ότι μπορεί να αναθεωρηθεί.

Πρόσθετα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα

Σε σχέση με την επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων εάν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria