Εκρέμ Ιμάμογλου: Στην Αθήνα ο βασικός αντίπαλος του Ερντογάν - Θα δει τον Μητσοτάκη - OlaDeka

Εκρέμ Ιμάμογλου: Στην Αθήνα ο βασικός αντίπαλος του Ερντογάν – Θα δει τον Μητσοτάκη

Για διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από την Τρίτη, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και αντίπαλον δέος του Ταγίπ Ερντογάν, Εκρέμ Ιμάμογλου, στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, τον περασμένο Μάιο.

Τότε ο Ιμάμογλου απέδειξε τις θερμές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο δημάρχους, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη να επισκεφθούν από κοινού τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, κάτι που είχε να πράξει τούρκος δήμαρχος πάνω από 20 χρόνια. Επιπλέον οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Σημειώνεται πως η επίσκεψή του έρχεται σε μία περίοδο που η Τουρκία προκαλεί στην Κρήτη στέλνοντας φρεγάτα απέναντι από το ερευνητικό Nautical Geo. Λόγω της αντιπαλότητάς του με τον Ερντογάν η επίσκεψή του Ιμάμογλου στην Αθήνα, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της τουρκικής κυβέρνησης, περιμένοντας να δει με ποιους θα συναντηθεί και τι μηνύματα θα σταλούν.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Ιμάμογλου, που ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη στις 11:15, το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Μπακογιάννη, ενώ θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Στις 13:00, οι δύο δήμαρχοι θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνουν δεκτοί σε συνάντηση διάρκειας μισής ώρας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το απόγευμα, ο δήμαρχος Αθηναίων θα συνοδεύσει τον κ. Ιμάμογλου σε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ στις 21:00 θα επισκεφθούν το Ηρώδειο προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση Monica Bellucci, Maria Callas: Letters and Memories.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα, την Τετάρτη στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά, ενώ στη συνέχεια ο κ. Ιμάμογλου θα επισκεφθεί -συνοδεία του δημάρχου Αθηναίων- την περιοχή της πλατείας Συντάγματος και το Ζάππειο, προκειμένου να δουν τα έργα αστικής ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έκθεση «Portals» του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στη Λένορμαν, ενώ ο κ. Ιμάμογλου θα αναχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης για την Κωνσταντινούπολη.

Γιατί έρχεται στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με αφορμή την επίσκεψή του μίλησε στην Καθημερινή τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Την Αθήνα θα την επισκεφθώ για πρώτη φορά και ήταν ανάμεσα στις πόλεις που ήθελα να δω. Εύχομαι αυτό το πρώτο μου ταξίδι να δημιουργήσει ωραίες ευκαιρίες και να συρρικνώσουμε το κενό της μη επίσκεψής μου μέχρι σήμερα. Με τον δήμαρχο της Αθήνας κύριο Κώστα Μπακογιάννη ήμασταν μαζί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, αυτήν τη φορά θα είμαστε μαζί στην Αθήνα. Αυτήν την επίσκεψη μπορούμε να τη δούμε ως μια ισχυρή επικοινωνία μεταξύ της Κωνσταντινούπολης και της Αθήνας, καθώς η διπλωματία μεταξύ των πόλεων συμβάλλει σημαντικά στη διπλωματία μεταξύ των χωρών. Η σύγχρονη δημοκρατία δίνει στις πόλεις μεγάλη δύναμη και ευθύνη, με βάση τη διεθνή ειρήνη. Ως δύο δήμαρχοι ενεργούμε με αυτήν την επίγνωση».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria