Δήμος Καστοριάς: Επιστημονική Ημερίδα «Η Καστοριά ως χώρος διαμόρφωσης προεπαναστατικών αντιλήψεων και ανάπτυξης της επαναστατικής δράσης-Η απήχηση της Επανάστασης του 1821» - OlaDeka

Δήμος Καστοριάς: Επιστημονική Ημερίδα «Η Καστοριά ως χώρος διαμόρφωσης προεπαναστατικών αντιλήψεων και ανάπτυξης της επαναστατικής δράσης-Η απήχηση της Επανάστασης του 1821»

Ο Δήμος Καστοριάς σας προσκαλεί στην Επιστημονική Ημερίδα «Η Καστοριά ως χώρος διαμόρφωσης προεπαναστατικών αντιλήψεων και ανάπτυξης της επαναστατικής δράσης. Η απήχηση της Επανάστασης του 1821», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (αρχοντικό Πηχεών), στη συνοικία Ντολτσό.

Ομιλητές:

  • Δημήτριος Σταματόπουλος, Καθηγητής Βαλκανικής και Ύστερης Οθωμανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Πάνος Τσολάκης, Καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Νικόλαος Δ. Σιώκης, Δρ. Ιστορίας Ελληνισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Καλλιόπη Μπόντα – Ντουμανάκη, Φυσικός – Συγγραφέας Τοπικής Ιστορίας
  • Ρωμύλος Μαντζούρας, Ιστορικός – Ξεναγός
  • Αλέξανδρος Μακρίδης, Εκπαιδευτικός – Αρχαιολόγος

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 24673-51103 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 14:00)

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria