Πρόκληση: Η Τουρκία απέλασε τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος -Διάβημα Δένδια - OlaDeka

Πρόκληση: Η Τουρκία απέλασε τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος -Διάβημα Δένδια

την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργου Βαρυθυμιάδη, προχώρησε η Τουρκία.

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στο iefimerida.gr, αυτή την ώρα μεταφέρεται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να επιστρέψει με την πτήση των 19:00 για την Ελλάδα.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, η οποία ήταν στο ίδιο γκρουπ που ταξίδευε για τον Πόντο, για προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά, όπου ο Πατριάρχης θα τελέσει Θεία Λειτουργία, επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις.

«Ναι, ισχύει, με απελαύνουν, με κουβαλάνε τώρα στο αεροδρόμιο. Θα πετάξω μάλλον με την πτήση στις 19:00», είπε ο κ. Βαρυθυμιάδης στο iefimerida.gr.

«Ημασταν μια ομάδα έξι ατόμων. Τους πέντε τους άφησαν να συνεχίσουν, εμένα με κράτησαν. Με πήγαιναν από γραφείο σε γραφείο και έμεινα 6-7 ώρες σε ένα κρατητήριο. Μου πήραν και αποτυπώματα…», περιγράφει ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο iefimerida.gr.

Σε ερώτηση αν τον ενημέρωσαν για τον λόγο της απέλασης, απάντησε: «Εμένα δεν μου είπαν τίποτα. Οπως μου μετέφεραν από το ελληνικό προξενείο, μετά από πίεση τους είπαν ότι είμαι επικίνδυνος και ανεπιθύμητος…», λέει ο κ. Βαρυθυμιάδης. «Δεν φοβάμαι για μένα, αλλά ανησυχώ μήπως δεν δικαιωθεί η θυσία των προγόνων μας», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στη γείτονα ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού και θα δήλωνε «παρών» στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθηκαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μεταξύ αυτών είναι και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Αγκυρα για τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη
Σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την καταχρηστική κράτηση του πρόεδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), Γιώργου Βαρυθυμιάδη, από τις τουρκικές αρχές, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας».

Εντονες ήταν και οι αντιδράσεις σύσσωμων των κομμάτων για την απέλαση Βαρυθυμιάδη.

Η ανάρτηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για την απέλαση Βαρυθυμιάδη

«Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος!

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές», γράφει η Ομοσπονδία στην ανάρτησή της.

Δείτε την ανάρτηση:

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria