Εισαγγελική παρέμβαση για τη σύνδεση του ισχαιμικού του Χαρδαλιά με τον εμβολιασμό

Αρχική » Ελλάδα » Εισαγγελική παρέμβαση για τη σύνδεση του ισχαιμικού του Χαρδαλιά με τον εμβολιασμό

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, η άποψη του καθηγητή φαρμακολογίας Δημήτρη Κούβελα πως ίσως το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς να συνδέεται με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έφερε και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τις δηλώσεις Κούβελα περί σύνδεσης του προβλήματος υγείας του Νίκου Χαρδαλιά με το εμβόλιο, παρήγγειλε ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ζητώντας να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση του καθηγητή στο ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα. Ο καθηγητής Φαρμακολογίας έγραψε ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο επειδή είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

«Ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη. Tο οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης», είχε γράψει, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Δείτε την ανάρτηση που είχε κάνει… 

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια