Κραυγή αγωνίας της Χελίν Γιαμούρ: Γυναίκες βιάζονται και δολοφονούνται στην Τουρκία

Αρχική » Κόσμος » Κραυγή αγωνίας της Χελίν Γιαμούρ: Γυναίκες βιάζονται και δολοφονούνται στην Τουρκία

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το τουρκικό κράτος προστατεύει τους δράστες των εγκλημάτων κατά των γυναικών και τιμωρεί τα θύματα, που αντιδρούν σε αυτή την κατάσταση.

Για την αυξανόμενη βία κατά των γυναικών, αλλά και για τη συστηματική στοχοποίηση ειδικότερα των γυναικών κουρδικής καταγωγής στην Τουρκία, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ η Χελίν Γιαμούρ, μέλος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, το οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να διαλύσει. 

«Μετά την αποχώρηση από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης έχουν διαπραχθεί αρκετές δολοφονίες γυναικών και πολλοί βιασμοί. Μετά την αποχώρηση από τη σύμβαση οι άντρες έχουν αρχίσει να παίρνουν περισσότερη κυρίαρχη δύναμη και στα βίντεο που συναντάμε υπάρχουν αναφορές από άντρες ότι τίποτα δεν θα συμβεί σε μένα, πόσο θα τιμωρηθώ; Ορίστε τίποτα δεν θα γίνει σε μένα. Σε δύο μήνες θα βγω. Έτσι λένε».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το τουρκικό κράτος προστατεύει τους δράστες των εγκλημάτων κατά των γυναικών και τιμωρεί τα θύματα, που αντιδρούν σε αυτή την κατάσταση. Η κυρίαρχη δύναμη που απέκτησαν οι άντρες είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του κράτους γενικά, και όσο αφορά τις πολιτικές του κράτους αυτές είναι ενάντια στις γυναίκες και αποτελεί μια φασιστική κατάσταση. 

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια