Εστίαση – ψυχαγωγία: Τι ισχύει για τις οικογένειες έως το τέλος του καλοκαιριού - OlaDeka

Εστίαση – ψυχαγωγία: Τι ισχύει για τις οικογένειες έως το τέλος του καλοκαιριού

Μια αρκετά διαφορετική πραγματικότητα στην εστίαση και την ψυχαγωγία αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος το καλοκαίρι για όλους, μιας και όλα όσα γνωρίζαμε δε θα ισχύουν. Οι ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη ανατρέπουν όλα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα για τις οικογενειακές εξόδους, εγκαινιάζοντας έναν νέο “μηχανισμό” κανόνων και ελέγχων για ενηλίκους και παιδιά.

Ποιο συγκεκριμένα γονείς και παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν πως από τις 16 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου για να φάνε έξω ή να διασκεδάσουν θα πρέπει να τηρήσουν τους ακόλουθους κανόνες:

Ενήλικες εμβολιασμένοι

Θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, που θα ισχύει 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση και με πιστοποιητικό νόσησης που θα έχει διάρκεια έως και 6 μήνες μετά. Στα νυχτερινά κέντρα θα πρέπει όλοι να είναι καθήμενοι.

Ενήλικες ανεμβολίαστοι

Θα μπορούν να βρίσκονται μόνο καθήμενοι σε ανοικτούς χώρους έχοντας: rapid test – 48 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος) PCR test – 72 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)

Ανήλικοι

Θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς ή ανοικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, μόνο με self test και υπεύθυνη δήλωση γονέα. Οι έφηβοι που θα έχουν εμβολιαστεί, καθώς η πλατφόρμα εμβολιασμού ανοίγει για τις ηλικίες 15 -17 ετών, θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους όπως οι ενήλικες εμβολιασμένοι.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων υπαίθριας ψυχαγωγίας θα μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Αθλητικοί αγώνες μόνο με αμιγή λειτουργία Στα ανοικτά γήπεδα οι ανήλικοι θα μπορούν να εισέρχονται μόνο με self test.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria