Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας: Τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε. Για μας και τα παιδιά μας – Όλοι στην απεργία - OlaDeka

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας: Τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε. Για μας και τα παιδιά μας – Όλοι στην απεργία

  Συνάδελφοι, συναδέλφισες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

 ΝΑ   ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Κάθε εργάτης και εργάτρια, κάθε άνεργος του κλάδου οφείλει να πάρει ταξική θέση. Ας αναλογιστεί τις συνέπειες εάν εφαρμοστούν στη ζωή αυτά που το νέο αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ με τις «ανατροπές του αιώνα», ξεθεμελιώνει βασικές κατακτήσεις για τις οποίες η τάξη μας έδωσε αιματηρούς αγώνες. Διαλύει το 8ώρο, επιβάλει 10ώρη δουλειά χωρίς επιπλέον αμοιβή, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοσία. χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία. Απελευθερώνει πλήρως τις απολύσεις, ακόμα και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου, καταργεί την Επιθεώρηση Εργασίας.

Είναι ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη μέχρι τώρα εργασιακή ζούγκλα των προηγούμενων κυβερνήσεων και την πολλαπλασιάζει, βάζει γερά θεμέλια σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία. Είναι μέτρα που εξασφαλίζουν στην μεγαλοεργοδοσία, στους πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζόμενους, απογειώνοντας την εκμετάλλευση.

Στον κλάδους μας οι εργαζόμενοι ζουν στο πετσί τους αυτή την εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, την καταστρατήγηση του ωραρίου όπως βολεύει την εργοδοσία, αλλού επιβάλλοντας εκ περιτροπής εργασία και αλλού δουλεία ήλιο με ήλιο. Τα βιώνουν οι γουνεργάτες στην Καστοριά, στη Σιάτιστα που σχεδόν ένα χρόνο τώρα ζουν με επιδόματα ψίχουλα όσοι είναι ασφαλισμένοι, ενώ η πλειοψηφία αυτών που δουλεύουν με το κομμάτι στο σπίτι, έχουν μείνει άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας.  Η απληρωσιά που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην ημερήσια διάταξη, τώρα με το αντεργατικό έκτρωμα θα έχει και τη βούλα του νόμου.

     Χωρίς δεύτερη σκέψη το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.

    Κανονικότητα, εκσυγχρονισμός και πρόοδος δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει βήμα πίσω για υποχώρηση. Απαντάμε αγωνιστικά σε κυβέρνηση και εργοδοσία, στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν.

Οι εργαζόμενοι να προσπεράσουν την απαξιωμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία με την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις όλους αυτούς τους μήνες, στηρίζοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για να περάσει το αντεργατικό έκτρωμα με τον πιο ανώδυνο τρόπο, διαφημίζοντάς το, ότι έχει και θετικά στοιχεία. Ο στόχος τους είναι προφανής, θέλουν να αποσυντονίσουν και να αποδιοργανώσουν το επιβεβλημένο απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων απέναντι σ’ ένα νομοσχέδιο που δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο, προσφέροντας ότι δικαιώματα μας έχουν απομείνει στο βωμό του εργοδοτικού κέρδους.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου μας, να δώσουμε αποφασιστική μαζική απεργιακή απάντηση σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους γιατί είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποτρέψει τα σχέδια τους, να φέρει νίκες και ελπίδα. Το χρωστάμε σ’ όλες τις προηγούμενες γενιές εργατών που με θυσίες και αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησαν δικαιώματα όπως το 8ώρο, τις ΣΣΕ, την Κοινωνική Ασφάλιση κ.α. που τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει.

                                    Παλεύουμε για:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
  • Να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Μάχες μπορεί να χάνουμε, αλλά τον πόλεμο θα τον   κερδίσουμε.  Για μας και τα παιδιά μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ THN ΠEMΠTH ΩΡΑ   10:30 Π.Μ.   

 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria