Προορισμός μας η Καστοριά! (Γράφει η Αγνή Τσίπου)

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Προορισμός μας η Καστοριά! (Γράφει η Αγνή Τσίπου)

Ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της Δ. Μακεδονίας που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί είναι η Καστοριά. Η απόσταση από Θεσσαλονίκη είναι 2,5 ώρες και από Κοζάνη 1 ώρα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της, είναι η φυσική της λίμνη που φιλοξενεί διάφορα είδη ψαριών και πουλιών. Στη λίμνη Ορεστιάδα φυτρώνουν καλαμιώνες και θα συναντήσουμε πελαργούς, αργυροπελεκάνους και ροδοπελεκάνους της σταχτόχηνας.

Η λίμνη Καστοριάς είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό δίκτυο (nature 2000).Η Ορεστιάδα το χειμώνα παγώνει εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, δημιουργώντας ένα πανέμορφο παγοδρόμιο, οι διάσπαρτες βάρκες μοιάζουν με γλυπτά πάνω στον πάγο.

Μια βόλτα στα στενά και γραφικά δρομάκια γύρω από την λίμνη, με συντρόφια τα πανύψηλα δέντρα, τον καθαρό αέρα και τους κύκνους που καθρεπτίζουν τα νερά της Ορεστιάδας δημιουργεί ένα μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό. Περιμετρικά της λίμνης βρίσκονται τα εστιατόρια και οι καφετέριες της πόλης με θέα τη λίμνη.

ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Φώτο Τσίπου)

Η Καστοριά για πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα Παγκόσμιο κέντρο εμπορίου γούνας με έντονη οικονομική δραστηριότητα. Στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Καστοριάς φιλοξενούνται επιχειρήσεις από όλο το κόσμο και διενεργούνται εμπορικές πράξεις.

Στην Καστόρια θα βρούμε ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία των Βαλκανίων, στο ενυδρείο υπάρχουν διάφορα ψάρια και υδρόβια είδη που βρίσκονται στα νερά των πόταμων της χώρας μας .

Ο οικισμός του Δισπηλιού είναι άλλη μια διαδρομή απαραίτητη για μια γνωριμία με το μακρινό παρελθόν. Όταν η λίμνη υποχώρησε βγήκε στην επιφάνεια ένας προϊστορικός οικισμός που αποδεικνύει την ύπαρξη ζωής χιλιάδες χρόνια πριν.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη βρίσκεται το Σπήλαιο του Δράκου με τους σταλακτίτες και τις υπόγειες λίμνες. Το σπήλαιο άνοιξε πρώτη φορά για το κοινό το 2009.

Ο μύθος σύμφωνα με την περιγραφή του (Δ. Γιαννούση Λαογράφου) λέει ότι το σπήλαιο ήταν κάποτε χρυσορυχείο και το φύλαγε ένας δράκος που έβγαζε από το στόμα του φλόγες και δηλητηριασμένους ατμούς.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

22 χιλιόμετρα από την Καστοριά το Νεστόριο, γνωστό για την διοργάνωση του φεστιβάλ μουσικής (River party) κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας οι οποίοι κατασκηνώνουν στο δάσος και γύρω από το ποτάμι.

Στο Νεστόριο ξετυλίγεται η ομορφιά της φύσης με τα δάση, την πυκνή βλάστηση τις λίμνες και τα ποτάμια να δημιουργούν τον απόλυτο παράδεισο.

ΝΕΣΤΟΡΙΟ Travelstyle.gr

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια