Δημοσκόπηση OPEN: Μεγάλο προβάδισμα για ΝΔ – Ανασφάλεια στους πολίτες, δυσαρέσκεια για πανδημία και εργασιακό

Αρχική » Ελλάδα » Δημοσκόπηση OPEN: Μεγάλο προβάδισμα για ΝΔ – Ανασφάλεια στους πολίτες, δυσαρέσκεια για πανδημία και εργασιακό

Η δημοσκόπηση της ALCO, που παρουσιάζει το OPEN, με τη βοήθεια του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Κώστα Παναγόπουλου

Τα ευρήματα της νέας μεγάλης δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN με τη συμμετοχή του ethnos.gr για τον μήνα Ιούνιο παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Tο Ανοιχτό Κανάλι, δημιούργησε την πρώτη ανοιχτή έρευνα που διαμορφώνουν οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία κρατά σταθερά μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (36,9% για τη Νέα Δημοκρατία με οριακή μείωση από το 37,2% του Μαΐου, έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ). Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται ανάλογη εικόνα με αυτήν της δημοσκόπησης της Alco για το μήνα Μάιο με εξακομματική Βουλή. 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό με τη διαφορά να παραμένει μεγάλη μεταξύ τους. Συγκεκριμένα 39% των ερωτηθέντων απαντά θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (έναντι 41% τον Μάιο) και 22% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, στην έρευνα καταγράφεται ανασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών απ’ ότι πριν τρία χρόνια αλλά και έντονη δυσαρέσκεια για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και τη διαχείριση της πανδημίας.

Ανασφάλεια στην καθημερινότητα νιώθει ένας στους δύο πολίτες

Έντονο είναι το αίσθημα της ανασφάλειας για την καθημερινότητα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, με σχεδόν έναν στους δύο ερωτηθέντες (48%) να απαντούν ότι νιώθουν λιγότερο ασφαλείς απ’ ότι πριν τρία χρόνια.

Δυσαρέσκεια με τη διαχείριση της πανδημίας 

Σε ερώτημα της έρευνας σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από τα τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, το 32% των ερωτηθέντων εμφανίζεται λίγο ικανοποιημένο, το 22% καθόλου, το 30% αρκετά και μόλις το 12% πολύ ικανοποιημένο. 

Παράλληλα το 46% των ερωτηθέντων σημείωσε πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αγκάθι το νέο εργασιακό

Όπως αποτυπώνεται από την έρευνα, το νέο εργασιακό που την περασμένη εβδομάδα υπερψηφίστηκε από τη κυβέρνηση στη Βουλή, φαίνεται ότι ήδη συγκεντρώνει αντιδράσεις στους πολίτες καθώς το 55% των ερωτηθέντων κρίνει ως αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους τη δυνατότητα που φέρνει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για δυνατότητα διευθέτησης ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου. 

Δείτε αναλυτικά τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη  διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση και για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε ορισμένες ομάδες

alco_01_1.png
alco_02_1.png
alco_03_1.png

Δεν αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες στην καθημερινότητά τους 

alco_04_1.png

Αρνητική η κοινή γνώμη για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή

alco_05_1.png

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης 

alco_07_1.png

Μεγάλο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

alco_09_1.png
alco_09a.png
alco_08_1.png
taytotita.png

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια