ΑΡΣΥ: No Pasaran! Δε θα περάσουν!

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Φλώρινα » ΑΡΣΥ: No Pasaran! Δε θα περάσουν!

Όταν ο Μητσοτάκης, στα τέλη του 2019, εξήγγειλε τη λεγόμενη απολιγνιτοποίηση, προσπαθώντας να τη δικαιολογήσει με οικολογικές κορώνες, Εμείς ως περιφερειακό σχήμα «ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είπαμε ότι η οικονομική ζημιά που θα υποστούν οι κάτοικοι (ανεργία Φτώχεια κλπ) θα είναι τεράστια.

Όμως ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η Περιβαλλοντική ζημιά και θα έχει πολλές και βαριές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.Τότε πολλοί μας κατηγόρησαν, πολλοί μας ειρωνεύτηκαν (ακόμα και σύντροφοί μας και συναγωνιστές και φίλοι μας) επειδή δε γνώριζαν την κατάσταση και αναγκαστικά έχαψαν αμάσητη την χαζομάρα του Άδωνη ότι «τώρα που σας κλείνουμε τα εργοστάσια θα ζήσετε σε καθαρό Περιβάλλον…..»Σήμερα 1,5 χρόνο μετά την εξαγγελία γνωρίζουν όλοι (τουλάχιστον στη Δ. Μακεδονία) πόσο δίκιο είχαμε.

Αυτά όλα που περιγράψαμε και μάλιστα επιστημονικώς και λεπτομερώς άρχισαν πλέον να γίνονται ορατά δια γυμνού οφθαλμού:

1. Τα λιγνιτωρυχεία εγκαταλείπονται ανοιχτά χωρίς καμία αποκατάσταση με συνέπεια να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ντόμινο κατολισθήσεων που καταστρέφει γόνιμες εκτάσεις και οικισμούς. Αναμένονται επίσης αυταναφλέξεις λιγνιτών με τεράστιες εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα.

2. Η Περιοχή των πρώην Ορυχείων επιλέγεται να υποδεχτεί τα σκουπίδια όλης της βόρειας Ελλάδας αφού σχεδιάζουν να κατασκευάσουν εδώ τέσσερις μονάδες διαλογής απορριμμάτων! Εκτός των άλλων σχεδιάζεται και η καύση σκουπιδιών για παραγωγή Η/Ενέργειας στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

3. Βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης η κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής αμιάντου (ΧΥΤΑΜ) ολόκληρης της Ελλάδας (ίσως και των Βαλκανίων) στα πρώην ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι. Ο κίνδυνος για ρύπανση με τοξικά και καρκινογόνα υλικά, του Αλιάκμονα και της λίμνης Πολυφύτου, του υδροφόρου ορίζοντα και των οικοσυστημάτων της ευρύτερης περιοχής, είναι παραπάνω από ορατός

4. Η οριστική και μόνιμη καταστροφή όλων των βουνών, των δασών, των λιβαδιών, των λιμνών, των ποταμών και των κάμπων της Δυτικής Μακεδονίας έρχεται να συμπληρωθεί με την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση τερατώδους ισχύος 13 γιγαβάτ !!!!!!

Αιολικών και Φωτοβολταϊκών βιομηχανικών Συστημάτων.Ελπιδοφόρο είναι ότι ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας με μπροστάρη τη νεολαία του αρχίζει να παίρνει την υπόθεση στα χέρια τους και στέλνει στους κυβερνώντες στους Βιομήχανους , στους εργολάβους και στην ΕΕ ένα ξεκάθαρο μήνυμα:

No Pasaran!!!!! Δεν θα περάσουν

Όλοι στον αγώνα

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια