Δήμος Καστοριάς – Τουρισμός: Καμία απολύτως προετοιμασία - Καμιά απολύτως ελπίδα - OlaDeka

Δήμος Καστοριάς – Τουρισμός: Καμία απολύτως προετοιμασία – Καμιά απολύτως ελπίδα

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΕΙ…

Βρήκαμε το παρακάτω άρθρο του aboutkastoria.gr και αισθανόμαστε πως πρέπει να συμπληρώσουμε τα εξής: Είναι αστείο, τραγελαφικό αλλά και εξοργιστικό να ζητάς (και να παίρνεις) την ψήφο του δημότη, πουλώντας ως μεγάλο μέρος του προεκλογικού σου αφηγήματος τον τομέα του τουρισμού. Η…αρχόντισσα, η…βασίλισσα, η…πανέμορφη, η…βυζαντινή! Ενώ ξέρεις ότι όλα είναι…

Φανφάρες και λέξεις χωρίς κανένα απολύτως νόημα όταν βγαίνουν από το στόμα ενός υποψηφίου.

Βέβαια, για να πούμε όλη την αλήθεια, τότε, στην προεκλογική περίοδο, όλα αυτά έχουν και κάποιο νόημα, αφού δημιουργούν μια μικρή έστω ελπίδα που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη.

Μια ελπίδα όμως που με το πέρασμα της μισής θητείας Κορεντσίδη, έχει εξανεμιστεί πρόωρα, απογοητεύοντας ακόμη και πολύ στενούς του φίλους, συνεργάτες και απλούς πολίτες που τον ψήφισαν. Θα διαβάσετε και το πολύ αληθινό άρθρο που ακολουθεί αλλά και να μην το κάνετε, σε αυτόν το δήμο ζείτε. Βλέπετε, ακούτε, αντιλαμβάνεστε…

Βρισκόμασταν σήμερα Σάββατο σε άλλη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας όπου συναντηθήκαμε με σοβαρούς παράγοντες της επικοινωνίας της χώρας, που επισκέφθηκαν την ΠΕ Φλώρινας με σκοπό την προβολή των προϊόντων και του γειτονικού νομού γενικότερα. Όταν δηλώσαμε την καταγωγή μας, πετάχτηκε μία εκ των ηγετικών στελεχών της αποστολής και φώναξε με νόημα:

«Καστοριά; Εκεί που έχετε έναν δήμαρχο και έναν αδερφό που κάνει κουμάντο; Εκεί που μοιράζετε λεφτά σε διάφορους «μυαλοπωληδες» χωρίς να σας προσφέρουν τίποτα απολύτως; Εκεί που βάζουν κάποιους να μας μαλώσουν γιατί δεν βοηθάμε την Καστοριά; Μα! αυτοί δεν θέλουν να βοηθηθούν, τους λέμε! Καστοριά; Σας λυπάμαι παιδιά…δεν έχετε καμιά ελπίδα! Και να το πείτε σε όσους γνωρίζετε και κυρίως σε αυτούς που περιμένουν να ζήσουν από τον τουρισμό και σε εκείνους που περιμένουν τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή σας. Καμία ελπίδα! Και όχι μόνο στον τουρισμό…»

Για να κλείσουμε αυτή τη…μικρή εισβολή στο κείμενο που ακολουθεί, πρέπει να σας πούμε πως, όντως, ο τουρισμός δεν είναι ο μόνος…ασθενής της παρούσας δημοτικής αρχής. Κοινό μυστικό είναι πλέον, ότι ο Γιάννης Κορεντσίδης εξερχόμενος της…μεγάλης της γούνας σχολής, πίστεψε ότι εάν ρίχνει και καμιά καραμέλα στην τσέπη των ΜΜΕ των δημοσίων σχέσεων (όπως έκανε και τότε) θα είναι ο ισόβιος άρχοντας που θα διαθέτει το προφίλ του επιτυχημένου για πάντα και με ένα χτύπημα στην πλάτη του κάθε πολίτη μπορεί να υπνωτίζει ακόμη και τους πιο δύσπιστους.

Έλα όμως που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν μιλήσει και για αυτό στην ιστορία μας με εκείνο το μαγικό «μέτρον άριστον»!

Έχει γίνει πλέον εντελώς γραφικό και παρωχημένο όλο αυτό το κλίμα του επαρχιω-βορειο-κορεατικού λούμπεν κλίματος του στιλ:

«Μπράβο Γιάννη τα κατάφερες πάλι, μπράβο Γιάννη είσαι στις επάλξεις, Γιάννη είσαι πατριώτης και θρήσκος και καλός οικογενειάρχης είσαι Γιάννη μουυυ! »

Φτάνει παιδιά, έχει κολλήσει μόνιμα στην οθόνη το πράσινο τερατάκι που ξερνάει πλέον… Σας πήρανε χαμπάρι παιδιά…Πάρτε το αλλιώς.

Εντάξει κ. δήμαρχε μπορεί να μας θωρείς ως πρόβατα αλλά για όλα υπάρχουν και κάποια όρια. Δυστυχώς ή ευτυχώς! Πως το είπε ο θείος ο Αβραάμ Λίνκολν;, “Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.”

Ε; σας λέει τίποτα αυτό κ. Δήμαρχε; Αν όχι, ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος θα είστε που εξαιτίας της αλαζονείας αλλά και της κάκιστης αυλής θα μείνει με ανοιχτό το στόμα όταν η πραγματικότητα θα του δείξει τον δρόμο της ανεργίας. Καλά τα επιμελητήρια, οι σύνδεσμοι, τα σαλόνια και οι δήμοι, αλλά αν, λέμε ΑΝ, δεν τα έχετε υπολογίσει σωστά και ζείτε στον κόσμο σας, επειδή είστε κατα τη γνώμη σας Θεός ή έτσι σας λέει η αυλή, αν λοιπόν στις επόμενες εκλογές βρεθείτε εκτός νυμφώνος, σκεφθήκατε το επόμενο επάγγελμα για εσάς; Γιατί η πιάτσα της πραγματικής ζωής, δεν είναι και τόσο εύκολη κ. δήμαρχε…Καθόλου εύκολη…

Υ/Γ Όσο για τον – καλό παιδί φαίνεται, κρίμα – νέο αντιδήμαρχο του τομέα που πραγματεύεται το άρθρο που ακολουθεί, δηλαδή τον Σάκη Ρήμο, τον νέο αντιδήμαρχο τουρισμού, πολύ φοβόμαστε ότι ενώ στο παρελθόν άφησε σχετικά θετικό στίγμα όπου ενεπλάκη, ήρθε μάλλον η ώρα να καθίσει σε ηλεκτρική καρέκλα. Και τον βάζουν να μιλάει και τραυλίζει ο φουκαράς γνωρίζοντας ότι πρέπει να πουλήσει ένα μεγάλο τίποτα, με μπόλικο καθόλου! Ο κάθε τραχανάς -με αγνές ή άλλες διαθέσεις- έχει δημιουργήσει εντυπώσεις και απαιτήσεις απίστευτες του τύπου στηρίζω Καστοριά και δυο αυγά Τουρκίας. Ο ίδιος ο Γιάννης Κορεντσίδης όπως προαναφέραμε δεν έμεινε έξω από το χορό της υποσχεσεολογίας για το πως θα σώσει την Καστοριά με τον τουρισμό. Οι μαγαζάτορες είναι στα κάγκελα, η κοινωνία ψάχνει τον πρώτο που θα βρεθεί μπροστά της για να τον σκίσει μες στην αρένα…Και έρχεται ο νέος αντιδήμαρχος να κάνει την Καστοριά Τουριστική Αρχόντισσα σε μια αντιδημαρχία που δίνει όπως θα διαβάσετε παρακάτω 2.000 ευρώ σε εφημερίδα για να δημοσιεύσει ένα άρθρο (!) στην εποχή που συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα πληροφορούμαστε ότι το συνολικό budget που διαθέτει για να γίνει βασίλισσα του τουρισμού η αρχόντισσα, είναι….είναι…κρατήστε την ανάσα σας,…είναι …..27.000 ευρώ! Ναι κυρίες και κύριοι! Τόσα όσα έδινε μια μικρή γουνοποιητική επιχείρηση για να συμμετάσχει σε μία έκθεση γούνας! Και τόσα διαθέτει ο δήμος Καστοριάς για να δημιουργήσει το εκπληκτικό, το μοναδικό το ακαταμαχητο και ανυπέρβλητο τουριστικό προφίλ της Καστοριάς. Και μετά θα τρώμε με χρυσά κουτάλια!

Αυτά έχουμε λέει….Το λένε αυτοί που μοιράζουν τα 3χιλιαρα σαν να είναι πετσετάκια, σε παιδικούς φίλους για να καταγράψουν σε βιντεοκαμερα 4 ψάλτες με αποτέλεσμα λίγο χαμηλότερο από εργασία μαθητή δημοτικού σχολείου.

Και σας ρωτάμε βρε αθεόφοβοι:

Και κάθεστε ακόμη ήρεμοι στις καρέκλες σας; Κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια; Έτσι θα βοηθήσετε Καστοριά και Καστοριανούς; Είστε με τα καλά σας; ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ! ΤΩΡΑ!

(Το τελευταίο ήταν ένα αστείο. Ποιος έχασε την πολιτική εντιμότητα και την ανθρώπινη ευθιξία για να τις βρουν οι βολεμένοι μας πολιτικοί – αυτοδιοικητικοί;)

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ aboutkastoria.gr ΥΠΕΥΘΥΝΑ – ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΥΣΤΙΚΟ:

Δείτε και ΕΔΩ

Πρώτο Σαββατοκύριακο με ελεύθερες μετακινήσεις από Νομό σε Νομό, δεν ήταν λίγοι όσοι πέρασαν- την Κυριακή, κυρίως, που οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές- από την Καστοριά. 

Το πρώτο τουριστικό λεωφορείο (με διαδρομή: Καστοριά, Νυμφαίο, Κλεισούρα) έκανε την εμφάνισή του στη Λεωφόρο των Κύκνων το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ δεκάδες ήταν οι μηχανές και τα ΙΧ από γειτονικούς νομούς που επέλεξαν να περάσουν τη μέρα τους στην περιοχή μας.

Αναρωτιέστε τι είδαν οι άνθρωποι αυτοί, πέρα από το εστιατόριο ή το καφέ που επέλεξαν να περάσουν λίγη ώρα;

Είδαν την ανετοιμότητα του Δήμου μας στο άνοιγμα του τουρισμού. Γιατί όσο κι αν στη θεωρία ακούμε πολλά υποσχόμενα σχέδια και όνειρα, στην πράξη αποδείχθηκε ότι ο χρόνος της πανδημίας κατασπαταλήθηκε σε ραδιοφωνικά «θα» και σε στημένες πόζες.

Η «Μακεδνός ΑΕ» που κατά τα λεγόμενα του Δήμου, θα μεταμορφωθεί στο καμάρι του τουρισμού , διαχειρίζεται μεταξύ άλλων το Ενυδρείο, το Λιμναίο Οικισμό και το καράβι Ολυμπία. Πότε θα αρχίσει άραγε αυτή η μεταμόρφωση; Αντέχουμε ακόμα ένα Καλοκαίρι χαμένο;

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης (με τον συνδυασμό «τελευταία ευκαιρία») , κ. Σάκης Ευαγγέλου, χωρίς να ωραιοποιεί τα πράγματα, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τις παρακάτω εικόνες από τον Λιμναίο Οικισμό, το μοναδικό «ανοιχτό» και επισκέψιμο αξιοθέατο, όπως τόνισε.

Βλεπετε εσείς κάποια παρέμβαση και προετοιμασία που δεν βλέπουμε εμείς; Μόνο εγκατάλειψη κι ερήμωση. Ούτε τα χόρτα δεν προνόησαν να κόψουν οι αρμόδιες πολυ-προβεβλημένες αντιδημαρχίες.

Να αναρωτηθούμε αν λειτουργούσε το τουριστικό περίπτερο στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας;

Να αναζητήσουμε τον «κάρανο» για μια μικρή βόλτα στη λίμνη;

Να αναζητήσουμε τα ηλεκτρικά ποδήλατα, για  μια βόλτα στο γύρο της λίμνης;

Να τολμήσουμε να ενημερώσουμε ότι το Σπήλαιο Περάματος στα Γιάννενα είναι ανοιχτό από το Σάββατο,; Πληροφορία την οποία επικοινώνησε αποτελεσματικά ο εκεί Δήμος στους επιδοξους επισκέπτες;


Παρεμπιπτόντως, βρεθήκαμε στα Γιάννενα Παρασκευή και Σάββατο και σε συζήτηση με υπάλλληλο ρεσεψιόν, μάθαμε ότι η πληρότητα για Ιούλιο – Αύγουστο έιναι σχεδόν 100% στα τοπικά ξενοδοχεία, για άλλη μια χρονιά. Τι κι αν δεν βρέχονται από θάλασσα, κατάφεραν να γίνουν και Καλοκαιρινός προορισμός. Με συχνές πτήσεις με τουρίστες από το εξωτερικό, την στιγμή που εμείς αρκούμαστε σε φωτογραφίες του Δημάρχου σε «πετυχημένες» συνταντήσεις για το αεροδρόμιο, από τις επισκέψεις του στην Αθήνα. Θα το αναλύσουμε σε άλλο κείμενο καλύτερα, όμως, αυτό το θέμα…

Να θυμήσουμε την βάρκα έξω από το Ενυδρείο την οποία περιποιήθηκε (κάπως) ένα συνεργείο, μόλις χθες, Δευτέρα;

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού έδωσε μια συνέντευξη σε εκπομπή της ΕΡΤ το Σάββατο το πρωί, από το «μπαλκόνι» της πόλης, μπροστά από το «I Love Kastoria».

https://www.facebook.com/watch/?v=291679589120034

Ο τίτλος της πληροφορίας αυτής στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας είναι: «Μία ακόμη απ’ ευθείας παρουσίαση της Καστοριάς στην ΕΡΤ»

Ακούγοντας με προσοχή τα όσα είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της 3λεπτης συνέντευξης,  θα λέγαμε «μπράβο», αν επρόκειτο για  ένα παιδί που αν κι έκανε 15 λάθη στο ποίημα κατά τη σχολική γιορτή, δεν πρέπει να το απογοητεύσουμε.

Όταν όμως μιλάμε για τη βιτρίνα του τουρισμού, τότε δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τις συντακτικές ασυνταξίες και τα γλωσσομπερδέματα.

Ούτε η απειρία, ούτε το άγχος της κάμερας φταίει. Η καλή προετοιμασία είναι το κλειδί για την επιτυχία. Δεν απομαγνητοφωνουμε τα λεγόμενα, για να μην απογοητευθούμε περισσοτερο. Μπορείτε, εξάλλου, να τα ακούσετε και να κρίνετε.

Ίσως, όμως, να μην τα άκουσαν και όσοι έκριναν ότι «μία ακόμα απ’ευθείας παρουσίαση της Καστοριάς», αρκεί για να σε κάνει ικανό κι επαρκή απέναντι στους δημότες σου.

Σα να γίνεται επικοινωνιακή προσπάθεια να εμπεδώσει ο μέσος Καστοριανός πολίτης ότι μια ολιγόλεπτη συνέντευξη στην ΕΡΤ και ένα αξίας 2000€ πληρωμένο αφιέρωμα σε ένθετο εφημερίδας, είναι επιτυχία.

Πότε το «είναι» θα μπει πιο πάνω από το «φαίνεσθαι» σε αυτή την πόλη; Ήρεμα ρωτάμε, γιατί χρόνος υπήρχε άφθονος ενα χρόνο τώρα.

Δαπανήθηκαν εξάλλου  και πολλά χρήματα σε γραφείο της Θεσσαλονίκης, ώστε να κάνει ειδική μελέτη για τον τουρισμό ο «σύμβουλος». (παραδόθηκε, άραγε; διαβάστηκε από κανέναν;)

Ακόμα ένα Καλοκαίρι που το βάρος του τουριστικού προφίλ της πόλης, πέφτει αποκλειστικά στο φιλότιμο των καταστηματαρχών εστίασης;  

Στρωθείτε στη δουλειά….το καράβι μας βουλιάζει κι εσείς αναλώνεστε σε ανάσυρση κουφαριών (που εδώ που τα λέμε μια χαρά ήταν 60 χρόνια εκεί που ήταν και διατηρούσαν το μύθο

– άσχετα με το αν το εκμεταλλεύτηκε τουριστικά κανείς-, αν δεν έχετε μεγαλύτερο σχέδιο από το πέταμα στο νεκροταφείο σκουριασμένων κουφαριών στο Μαυροχώρι)!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria