Συνεχίζεται η «κατρακύλα» στο Bitcoin, λόγω risk off - OlaDeka

Συνεχίζεται η «κατρακύλα» στο Bitcoin, λόγω risk off

Βαριές απώλειες καταγράφει το Bitcoin, με τη πτώση να ξεπερνά το 40% την τελευταία εβδομάδα. Ενδεικτικό του κλίματος του sell off που κυριαρχεί είναι πως το Bitcoin, κατέγραψε «βουτιά» 30,16% τις τελευταίες 24 ώρες και έφτασε έως τις 30.066 δολάρια, νωρίτερα την Τετάρτη.

Επιπλέον, το ισχυρό κρυπτονόμισμα δεν έχει διαπραγματευτεί κάτω από το επίπεδο των 30.000 δολαρίων από τα τέλη Ιανουαρίου.

Η κατιούσα ξεκίνησε στις 12 Μαΐου όταν ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως η Tesla θα σταματούσε να δέχεται Βitcoin για τις συναλλαγές της, εξαιτίας των ανησυχιών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ενεργοβόρου mining του κρυπτονομίσματος. Τα σχόλια του Μασκ προκάλεσαν απώλειες 300 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα.

Μόλις 3 μήνες πριν, ο δισεκατομμυριούχος είχε ανακοινώσει πως η εταιρεία αυτοκινήτων του είχε αγοράσει Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και πως πλέον θα το αποδεχόταν στις συναλλαγές της. 

Έτσι, το Bitcoin έχει διαγράψει όλα τα κέρδη του μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι θα αγοράσει κρυπτονομίσματα αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ έχει σημειώσει πτώση άνω του 50% από τα υψηλά των 64.829 δολαρίων στα μέσα Απριλίου.

Άλλα κρυπτονομίσματα καταγράφουν επίσης ισχυρή πτώση την Τετάρτη. Το Ether, το ψηφιακό νόμισμα που τροφοδοτεί το blockchain Ethereum, υποχώρησε περισσότερο από 30% στα 2.235 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics, ενώ και το Dogecoin, επίσης κατέγραψε πτώση που ξεπέρασε το 30% σε περίπου 32 σεντ.

Βασικός λόγος για την υψηλή διόρθωση που καταγράφει το Bitcoin και ο χώρος των κρυπτονομισμάτων είναι η risk-off διάθεση των επενδυτών, αλλά και το χαμηλό επίπεδο επενδυτών που έσπευσε να αγοράσει cryptos, θεωρώντας πως πρόκειται για μια εύκολη και άκοπη επένδυση που μπορεί να ενισχύσει τα χαρτοφυλάκιά τους.

Οι κινήσεις και το «ασανσέρ» του 10% ή 20% ή περισσότερο σε μια εβδομάδα δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες για το Bitcoin. Για ένα asset που είναι ασταθές, δεν απαιτείται μεγάλη κατανομή για να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση ενός χαρτοφυλακίου όπως είχε αναφέρει ο Ric Edelman, οικονομικός σύμβουλος στο RIA Digital Assets. Ακόμη όμως και στη χειρότερη περίπτωση που η αξία του Bitcoin καταρρεύσει πέφτοντας στο μηδέν, μια κατανομή τέτοιου μεγέθους δε θα καταστρέψει τον επενδυτή.

Επιπλέον, καταλυτικός είναι και ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών που συνεχίζουν να εξαπολύουν πυρά κατά του Bitcoin, θέλοντας να σχεδιάσουν οι ίδιες ένα ψηφιακό ευρώ ή δολάριο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria