Σταϊκούρας: Ρύθμιση των οφειλών με 240 δόσεις από τον Ιούνιο - OlaDeka

Σταϊκούρας: Ρύθμιση των οφειλών με 240 δόσεις από τον Ιούνιο

Ρεαλισμό όσον αφορά τα μέτρα ρύθμισης ή διαγραφής των χρεών ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου εστίασε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η οποία -κατά τον ίδιο- συνιστά «κούρεμα» οφειλής, δεδομένου ότι οι δικαιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν το 50% των χρημάτων που έχουν λάβει.

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι όλες οι οφειλές έχουν ρυθμιστεί, καθώς οι πληρωμές έχουν μετατεθεί για το 2022 σε 24 ή 48 δόσεις.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα «Γέφυρα», με το οποίο χρηματοδοτείται η αποπληρωμή των δόσεων όλων των ενήμερων δανειοδοτικών υποχρεώσεων.

«Το πρόγραμμα αφορά στο να βοηθήσει τους πολίτες να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους» επισήμανε, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πλειστηριασμοί παραμένουν σε αναστολή έως 31 Μαΐου για όσους πλήττονται από την πανδημία. Για όσους έχουν μεγάλες περιουσίες, ωστόσο, πραγματοποιούνται κανονικά.

Εξήγγειλε δε, ότι από τον Ιούνιο θα υπάρξει νέα ρύθμιση οφειλών για το σύνολο των οφειλών προς το δημόσιο σε έως και 240 δόσεις.

«Όλα αυτά είναι δείγματα ότι υλοποιούμε πολιτικές διευκόλυνσης» επεσήμανε, συμπερασματικά. «Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τα αντανακλαστικά να βοηθήσουμε».

«Οι εκτιμήσεις για τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους είναι πολύ πιο θετικές από ό,τι στο παρελθόν» συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ αναφέρθηκε στις πολιτικές, οι οποίες είχαν ως στόχο τη διευθέτηση υποχρεώσεων.

«Όλες οι μειώσεις φόρων που κάναμε (σ.σ. ΕΝΦΙΑ, μείωση φορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ασφαλιστικές εισφορές, κτλ), βελτιώνουν το εισόδημα του πολίτη, ώστε να είναι πιο συνεπής. Έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις . Ένα κομμάτι αυτών των πόρων θα πάει στην κατανάλωση κι ένα στις υποχρεώσεις» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria