Ξέφρενο ράλι για το Ethereum, έσπασε το «φράγμα» των 3.000 δολαρίων - OlaDeka

Ξέφρενο ράλι για το Ethereum, έσπασε το «φράγμα» των 3.000 δολαρίων

Παρά το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση του Ethereum είναι μικρότερη εκείνης του Bitcoin, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αργούν οι μέρες που το Ethereum θα την ξεπεράσει κατά πολύ.

Νέο ρεκόρ κατέγραψε σήμερα το κρυπτονόμισμα του Ether, ξεπερνώντας τα 3.000 δολάρια, έχοντας πάρει ώθηση από τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Σημειώνεται ότι το ράλι του ξεπέρασε και αυτό του Bitcoin, ενώ οι επενδυτές εκτιμούν ότι η χρήση του θα είναι όλο και μεγαλύτερη σε ένα μελλοντικό αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό σύστημα. Στις 15:40 η τιμή του διαμορφώνεται στα 3.143 δολάρια.

Ο Τιμ Φροστ, διευθύνων σύμβουλος της Yield App, σημειώνει ότι από τη στιγμή που το Ether έχει σπάσει το φράγμα των 2.500 δολ. θα μπορούσε να φτάσει τα 3.500 δολ. πολύ γρήγορα. Από την αρχή του έτους, το κρυπτονόμισμα καταγράφει κέρδη άνω του 300%, ενώ σημειώνεται ότι το Bitcoin, για το ίδιο διάστημα σημειώνει άνοδο 95%.

«Το εντυπωσιακό ράλι του ether οφείλεται στην προσπάθειά του να ακολουθήσει τους ξέφρενους ρυθμούς που κατέγραψε στα τέλη του 2020 το Βitcoin», υπογραμμίζει ο Τζέιμς Κουήν, διευθύνων σύμβουλος της Q9 Capital, εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του Χονγκ Κονγκ. «Αντικατοπτρίζει επίσης τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στην τεχνολογία blockchain ethereum», συνεχίζει ο Κουήν«αλλά και την αυξανόμενη μετατόπιση προς τον αποκεντρωμένο τραπεζικό κλάδο».

Η συναλλαγματική ισοτιμία Ether και Bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 100% το 2021, φτάνοντας σε υψηλό 2,5 ετών την Κυριακή, γεγονός που υποδηλώνει τη στροφή των επενδυτών προς το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη.

Παρά το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση του Ethereum ( 355 δισ. δολάρια) είναι μικρότερη εκείνης του Bitcoin (1.1 τρισ. δολάρια) , πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αργούν οι μέρες που το Ethereum θα την ξεπεράσει κατά πολύ.

Τέλος σημειώνεται ότι το Bitcoin, ανέκτησε το επίπεδο των 50.000 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα και βρίσκεται περίπου στα 58.000 δολάρια τη Δευτέρα, σημειώνοντας άνοδο 3%. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα είχε βρεθεί ακόμα και στα 64.895,22 δολάρια.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria