«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Το ανακοίνωσαν Δένδιας - Τσαβούσογλου - OlaDeka

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Το ανακοίνωσαν Δένδιας – Τσαβούσογλου

Το ανακοίνωσαν στις δηλώσεις τους Δένδιας – Τσαβούσογλου

Τη διεξαγωγή συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δένδιας μετά τη συνάντηση με Τσαβούσογλου: Ελλάδα, Τουρκία αναγνωρίζουν το ψηφιακό πιστοποιητικό

Επιπρόσθετα, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε πως Ελλάδα και Τουρκία θα αναγνωρίζουν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Από την πλευρά του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε τη βούληση για συζητήσεις επί θετικής ατζέντας. Ο Τσαβούσογλου επεσήμανε πως η Τουρκία «θέλει να συνεχίσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα χωρίς όρους και προϋποθέσεις»:

«Αποφασίσαμε αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών με διαφορετικής προέλευσης εμβόλια, έχουμε ήδη υπογράψει με άλλες χώρες με Ρουμανία, Σερβία κλπ. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία θα επηρεάσει σημαντικά τον τουρισμό. Θα γίνει μια 4η διάσκεψη για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Οπως προείπε ο Νίκος Δένδιας θα γίνει συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν επίλυσης.

Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους και συμφωνήσαμε ότι. θα συνεχιστεί αυτή η θετική συνεργασία. Ευχαριστώ Νίκο Δένδια θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε εκ νέου, σε διάφορα φόρουμ. Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σε ξαναδώ».

Δείτε τις κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών

Ελληνοτουρκικά – Ικανοποίηση Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Τσαβούσογλου

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του κ. Τσαβόσογλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διεξήχθη σε καλό κλίμα. Κατά τις ίδιες πηγές, διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για προώθηση θετικής ατζέντας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria