Εμβόλιο Astrazeneca: Τι είπε ο 35χρονος που έπαθε θρόμβωση από το εμβόλιο

Ο 35χρονός από την Ιεράπετρα της Κρήτης, ο οποίος υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της Astrazeneca, μιλά για την περιπέτεια της υγείας του

Αρχική » Ελλάδα » Εμβόλιο Astrazeneca: Τι είπε ο 35χρονος που έπαθε θρόμβωση από το εμβόλιο

Ο35χρονος άνδρας από την Ιεράπετρα της Κρήτης ο οποίος μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της Astrazeneca, υπέστη δύο θρομβώσεις νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από επέμβαση που έκανε στην καρωτίδα του. Συγκεκριμένα ο ασθενής δεν μπορεί να μιλήσει αυτή την στιγμή γιατί κάνει αφωνία. Σύμφωνα με το Open ο διοικητής τους νοσοκομείου ανέφερε ότι δεν αναμένονται άλλες άσχημες εκπλήξεις.

Ο 35χρονος να σημειωθεί πως υπέστη δύο θρομβώσεις αμέσως μετά από τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της Astrazenenca. O ασθενής ακόμα ανέφερε ότι ενημερώθηκε από το νοσοκομείο και τους γιατρούς ότι η θρόμβωση οφείλεται στον εμβολιασμό του. Τώρα ο 35χρονος ανυπομονεί να γυρίσει πίσω στην καθημερινότητά του.

Δεν έχει συζητηθεί ακόμα η περίπτωση του 35χρονου στην ειδική επιτροπή του ΕΟΦ

Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό η περίπτωση του 35χρονου δεν έχει συζητηθεί ακόμα από την ειδική επιτροπή του ΕΟΔΦ, αλλά μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι η θρόμβωση είναι μέσα στις παρενέργειες που δημιουργεί το εμβόλιο της Astrazeneca.

Για να αποφανθούν οι ειδικοί που εξετάζουν την περίπτωση του 35χρονου εάν το εμβόλιο προκάλεσε τις θρομβώσεις, χρειάζονται παραπάνω εξετάσεις. Ήδη έχουν σταλθεί δείγματα σε εργαστήρια και αναμένονται οι απαντήσεις. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά την συνεδρίαση της επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνηση του ΕΟΦ και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εξετάσεις.

>Τι λέει ο πατέρας του

Ο πατέρας του 35χρονου είπε στον ΣΚΑΙ: «Σήμερα είναι καλά, χτες είχε πέσει πολύ ψυχολογικά. Τη Δευτέρα ήταν μια τελειωμένη υπόθεση. Κοίταζαν να σώσουν πιο πολύ τη ζωή του, παρά το πόδι. Μας είχαν πει πάμε για ακρωτηριασμό». Όπως εξήγησε, ο γιατρός, τυχαία, όπως τον ψηλάφιζε, βρήκε κάτι που δεν του άρεσε. «Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας. Αλλά πήγαν, όμως, όλα κατ’ ευχήν», σημείωσε. 

Για τη φυσική κατάσταση του άνδρα πριν από τον εμβολιασμό, ο πατέρας είπε ότι ποτέ δεν είχε προβλήματα. Επίσης, οι γιατροί του είπαν ότι είναι προς διερεύνηση το αν προϋπήρχε ο θρόμβος στην καρωτίδα. «Οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οφείλεται καθαρά στο AstraZeneca. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αλλά οι μέχρι τώρα εξετάσεις συγκλίνουν σε αυτό», προσέθεσε.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια