Ελληνική Λύση. «Ταλαιπωρία των πολιτών του νομού Καστοριάς, λόγω έλλειψης συμβεβλημένου μικροβιολογικού εργαστηρίου με τον ΕΟΠΠΥ στα όρια του νομού»

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ελληνική Λύση. «Ταλαιπωρία των πολιτών του νομού Καστοριάς, λόγω έλλειψης συμβεβλημένου μικροβιολογικού εργαστηρίου με τον ΕΟΠΠΥ στα όρια του νομού»

Κύριε Υπουργέ,

Από το κακό στο χειρότερο διαμορφώνεται η κατάσταση στον τομέα της Υγείας, ειδικά στο νομό Καστοριάς. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών – κατοίκων του νομού, υπάρχει ένα μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο πήρε μεγάλες διαστάσεις και αναδείχθηκε στον ένα χρόνο της πανδημίας. Συγκεκριμένα, πολλοί πολίτες του νομού Καστοριάς αναγκάζονται να μεταβαίνουν για μικροβιολογικές εξετάσεις στη Νεάπολη, στον διπλανό νομό Κοζάνης, λόγω έλλειψης συμβεβλημένου μικροβιολογικού εργαστηρίου με τον ΕΟΠΠΥ στα όρια του νομού τους. Είναι ανεπίτρεπτο, οι πολίτες της χώρας, και δη της Καστοριάς, να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και να μην τυγχάνουν των απαραίτητων διευκολύνσεων και των οφειλόμενων προς αυτούς ασφαλιστικών καλύψεων, που ούτως ή άλλως δικαιούνται να τους παρέχονται στον τόπο κατοικίας και εργασίας τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεσθε να στηρίξετε τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας και τα κατά τόπους δημόσια Μικροβιολογικά Εργαστήρια της χώρας και δη, αυτά του νομού Καστοριάς, προσλαμβάνοντας το απαιτούμενο προσωπικό και εκσυγχρονίζοντας την υλικοτεχνική υποδομή τους, προκειμένου να αναβαθμισθούν οι συνθήκες παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας, που αναγκάζονται να μετακινούνται σε όμορους νομούς για να εξυπηρετηθούν σχετικά με θέματα φροντίδας της υγείας τους;
  • Ποιοι είναι οι λόγοι της μη ύπαρξης συμβεβλημένου μικροβιολογικού εργαστηρίου με τον ΕΟΠΠΥ στο νομό Καστοριάς;
  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να επέλθει άμεσα συνεννόηση και συνεργασία, στα πλαίσια κοινά αποδεκτών όρων και συνθηκών, μεταξύ της Πολιτείας και των μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΠΥ μικροβιολογικών εργαστηρίων της χώρας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια