Άνοιγμα σχολείων: Αναστάτωση της τελευταίας στιγμής με τα self test – Τι αλλάζει [vid]

Αρχική » Ελλάδα » Άνοιγμα σχολείων: Αναστάτωση της τελευταίας στιγμής με τα self test – Τι αλλάζει [vid]

Έπειτα από πολλούς μήνες τηλεκπαίδευσης, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μαθητές και 120.000 εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα θρανία το πρωί της Δευτέρας 10 Μαΐου 2021, καθώς ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρουσία μαθητών και καθηγητών στα σχολεία είναι η διενέργεια self test για την ανίχνευση κορονοϊού 2 φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, αναστάτωση προκλήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου σε πολλούς γονείς, καθώς φαρμακοποιοί σε εφημερεύοντα νοσοκομεία τους ενημέρωσαν, σύμφωνα με το Mega, ότι δεν μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν self test, καθώς το σύστημα έχει κλείσει και θα ανοίξει ξανά το πρωί της Δευτέρας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι δεν έχουν προλάβει να προμηθευτούν ήδη το self test για το παιδί τους θα πρέπει να «τρέξουν» τη Δευτέρα το πρωί, καθώς τα παιδιά είναι υποχρεωτικό να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στο σχολείο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι γονείς θα πρέπει να αγοράσουν ένα rapid test και να κάνουν μια χειρόγραφη δήλωση για το αποτέλεσμα, προκειμένου τα παιδιά τους να πάνε κανονικά στο σχολείο.

Σύμφωνα πάντα με το MEGA, η συγκεκριμένη απόφαση για κλείσιμο του συστήματος ελήφθη προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα εφημερεύοντα φαρμακεία, τα οποία είναι σαφώς λιγότερα από αυτά που λειτουργούν τις καθημερινές. Ωστόσο αυτό αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα σε πολλούς γονείς, οι οποίοι δεν το γνώριζαν και δεν έχουν προμηθευτεί ήδη το δωρεάν self test για τα παιδιά τους.

Δευτέρα και Τετάρτη μόνο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Εν τω μεταξύ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self test, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι δικαιούχοι, όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self test από την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021.

«Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν 2 self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου. Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω , για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν».

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια