Στην τελική ευθεία οι διοικητικές διαδικασίες για τα αρδευτικά δίκτυα Πρεσπών, Μεσοβούνου και Γέρμα

Ακολουθούν τα δίκτυα Παρόρειου και Τριανταφυλλιάς, ενώ μετ΄ εμποδίων το φράγμα Νεστορίου

Στη φάση των προσωρινών αναδόχων βρίσκονται τρία από τα μεγάλα αρδευτικά δίκτυα που υλοποιεί το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Δυτική Μακεδονία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Περιφερειάρχης κος Κασαπίδης ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα κο Μπαγινέτα για την εξέλιξη των διαδικασιών των συγκεκριμένων έργων. Ήδη μετά και μετά από μία μακρά περίοδο αποχής των μηχανικών του δημοσίου , από τα καθήκοντά τους και την αναστολή των εργασιών προέκυψαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα αρδευτικά δίκτυα των Πρεσπών, Μεσοβούνου και Γέρμα. Αναμένεται η κατακύρωση τους ως τελικών αναδόχων και η συμβασιοποίηση των έργων.

Άλλα δύο αρδευτικά δίκτυα στην ΠΕ Φλώρινας, της Τριανταφυλλιάς  και του Παρόρειου βρίσκονται στο στάδιο των απαλλοτριώσεων του κεντρικού αγωγού και της επικαιροποίησης της μελέτης αντίστοιχα μετά από απόφαση του Υπουργείου για το τελευταίο.

Τέλος συνεχίζεται η εμπλοκή του Φράγματος του Νεστορίου  με τους αρχικούς αναδόχους να ερίζουν μεταξύ τους ενώ ο κος Κασαπίδης ζήτησε από τον Υφυπουργό κο Οικονόμου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση χωρίς άλλη καθυστέρηση έως την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Περιφερειάρχης έθεσε και το θέμα της έκπτωσης του σχήματος των αναδόχων διότι όπως τόνισε η μέχρι σήμερα πορεία του έργου λειτουργεί εις βάρος της Δυτικής Μακεδονίας και της ΠΕ Καστοριάς με τις διαρκείς αναβολές και την παράταση των προθεσμιών να μη γίνονται πλέον ανεκτές και αποδεκτές από την τοπική κοινωνία και τη σημερινή Περιφερειακή αρχή.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται κανονικά η εκπόνηση της μελέτης του αρδευτικού δικτύου του φράγματος Νεστορίου με τη διαδικασία να βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την ανάδοχο μελετητική εταιρεία.

ΠΔΜ – Δ/Τ

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria