Η Κρήτη νίκησε και πάλι τους ναζί - Προς ακύρωση η εκδήλωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών - OlaDeka

Η Κρήτη νίκησε και πάλι τους ναζί – Προς ακύρωση η εκδήλωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών

Η δημοσιογραφία έχει δύναμη. Αυτό αποδεικνύει η άναρχη οπισθοχώρηση των «Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» (European Paratroopers) οι οποίοι προγραμμάτιζαν εκδηλώσεις στην Κρήτη προκειμένου να τιμήσουν «τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που πριν από 80 χρόνια πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης».

Η HuffPost αντέδρασε αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την είδηση και έπειτα από την κατακραυγή που προέκυψε από μέρος του ελληνικού Τύπου και της τοπικής κοινωνίας, αργά το μεσημέρι της 13ης Απριλίου 2021, οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» κατέβασαν από την ιστοσελίδα τους τις σχετικές αναρτήσεις για την προγραμματισμένη εκδήλωση στην Κρήτη.

Είναι πιθανό πως ενημερώθηκαν από τους τρεις Ελληνες που είναι μέλη της οργάνωσης.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» άλλαξαν και το οργανόγραμμα εξαφανίζοντας τα δύο εκ των τριών Ελλήνων μελών της, ένας εκ των οποίων είναι αστυνομικός εν ενεργεία.

Οι επονομαζόμενοι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές σκόπευαν να την τιμήσουν τη «γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών» στα Χανιά από τις 17 έως και τις 23 Μαΐου.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους» ανέφερε η οργάνωση στην ανακοίνωσή της προκαλώντας ανατριχίλα στην τοπική κοινωνία.

Στην αφίσα, η οποία αποκαθηλώθηκε, αναφερόταν:

«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους – 17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία». 

.
.

Βέβαια στην ιστοσελίδα τους οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι έχουν παράρτημα και στην Ελλάδα, ανέφεραν ότι θα τιμήσουν και τη γενναιότητα των συμμαχικών δυνάμεων και των Κρητών.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Χανίων, ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, μιλώντας στη HuffPostεμφανίσθηκε θορυβημένος και ανέφερε ότι από το πρωί δεν είχε σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο του.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν γνωρίζει για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. «Το διερευνούμε» είπε αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια τέτοια εκδήλωση προσβάλλει το κοινό αίσθημα.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» κάλεσε σε παγκρήτιο ξεσηκωμό.

Στην ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα διερωτάται:

«ποια δημόσια αρχή έδωσε την άδεια γι’ αυτή την άθλια φιέστα ναζιστικού παραληρήματος; Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει ελληνική αρχή που έδωσε την άδεια για να γίνει αυτές οι αποτρόπαιες εμετικές, φασιστικές εκδηλώσεις;

Εκτός και αν οργανώνεται χωρίς επίσημη άδεια ή με παραπλάνηση των ελληνικών αρχών. Οπότε εδώ τα πράγματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα!».

Όπως φαίνεται τελικά δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάποια φιέστα, αλλά και εάν αυτή γίνει οι συμμετέχοντες δεν πρόκειται να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία.

Η Ένωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών φαίνεται ότι έχει έδρα την Ιταλία και στο καταστατικό της αναφέρει πως πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, ενώ ξαφνιάζει η επισήμανση πως υποστηρίζει τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα (The European Paratroopers Association is a non-profit organization that support free democratic basic rights.).

Εντύπωση προκαλεί ότι στη συγκεκριμένη οργάνωση συμμετέχουν και τρεις Έλληνες.

.
.

 Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης και στην Εκτελεστική Επιτροπή οι κ.κ. Θωμάς Αποστόλου καιΠαρασκευάς Καζάς, ο οποίος υπηρετεί ως αστυνομικός στο Α.Τ Ραφήνας.  

.Έπειτα από τα δημοσιεύματα...
.Έπειτα από τα δημοσιεύματα που φωτογράφιζαν τους δύο Έλληνες μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών, κατέβηκε το οργανόγραμμα με τις φωτογραφίες των δύο Ελλήνων ένας εκ των οποίων αστυνομικός εν ενεργεία.

Να θυμίσουμε ότι στην Κρήτη ακόμη φοράνε μαύρα για αυτούς που έχασαν από τα αντίποινα των ναζί Γερμανών αλεξιπτωτιστών (Πάνω από 40 χωριά καταστράφηκαν και εκατοντάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους) και να σημειώσουμε ότι χωρίς μνήμη δεν μπορεί να επικρατήσει συμφιλίωση των λαών.

Πριν λίγα χρόνια Γερμανοί φοιτητές είχαν επισκεφτεί το Γερμανικό Νεκροταφείο στην Κρήτη ένας από αυτούς είχε πει σε σχέση με το ναζιστικό παρελθόν της πατρίδας του: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί δεν είμαστε υπερήφανοι».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria