Η ΕΕ περνά στην crypto εποχή - Η ΕΤΕπ εξέδωσε ομόλογο με τεχνολογία blockchain - OlaDeka

Η ΕΕ περνά στην crypto εποχή – Η ΕΤΕπ εξέδωσε ομόλογο με τεχνολογία blockchain

Στην πρώτη έκδοση ψηφιακού ομολόγου προχώρησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ETEπ), χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Ethereum του κρυπτονομίσματος ether, μία κίνηση που δείχνει το ενδιαφέρον μεγάλων τραπεζών στην τεχνολογία του blockchain και οδήγησε σε επίπεδο – ρεκόρ την τιμή του ether.

H ETEπ ανακοίνωσε ότι ηγείται της πρωτοβουλίας ψηφιοποίησης των κεφαλαιαγορών με την έκδοση 2ετούς ομολόγου ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι «η νέα έκδοση ψηφιακών ομολόγων μπορεί να ανοίξει τον δρόμο, ώστε να υιοθετηθεί η τεχνολογία blockchain για την έκδοση χρηματοπιστωτικών τίτλων».

Σύμφωνα με την ΕΤΕπ, η τεχνολογία του blockchain έχει χαρακτηριστικά που προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια και αποδοτικότητα, σημειώνοντας ότι οι επενδυτές θα αγοράζουν και θα πληρώνουν τα ψηφιακά ομόλογα με παραδοσιακό χρήμα.

Το ομόλογο τιμολογήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη με μία απόδοση -0,601%. Τη διαχείριση της έκδοσης ανέλαβε κοινοπραξία τραπεζών – της Societe Generale, της Santander και της Goldman Sachs – με στελέχη της ΕΤΕπ να αναφέρουν στο Reuters ότι η τράπεζα ήθελε η έκδοση να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με μία συμβατική έκδοση.

Tα πλεονεκτήματα του blockchain

«Η ΕΤΕπ πιστεύει ότι η ψηφιοποίηση των κεφαλαιαγορών μπορεί να αποφέρει οφέλη στους παράγοντες της αγοράς τα επόμενα χρόνια, όπως τη μείωση των ενδιάμεσων φορέων και του πάγιου κόστους, τη μεγαλύτερη διαφάνεια μέσω της αυξημένης δυνατότητας να βλέπει κανείς τις συναλλακτικές ροές και την ταυτότητα των κατόχων των assets καθώς και έναν πολύ ταχύτερο διακανονισμό (των συναλλαγών)», τόνισε η τράπεζα.

Ο αντιπρόεδρός της, Mourinho Félix, δήλωσε: «Η καινοτομία στην ΕΤΕπ πηγαίνει πέρα από τα προγράμματα που στηρίζουμε. Ως παγκόσμιος ηγέτης στις αγορές πράσινων ομολόγων και ομολόγων βιωσιμότητας, η ΕΤΕπ είναι ξεκάθαρα σε καλή θέση να είναι επικεφαλής στην έκδοση ψηφιακών ομολόγων μέσω του blockchain. Τα ψηφιακά αυτά ομόλογα θα παίξουν ρόλο στο να δώσουν στην τράπεζα ταχύτερη και καλύτερη πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για να ενισχύσει τη χρηματοδότηση προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο».

«Η ιδέα ήταν να διερευνηθούν τα δυνητικά οφέλη αποδοτικότητας», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής χρηματοδότησης της ΕΤΕπ. Η αυξημένη διαφάνεια και η χρονική αποδοτικότητα που προσφέρουν τα blockchains μπορούν να αλλάξουν στο μέλλον τις κεφαλαιαγορές, πρόσθεσε.

Νέο ρεκόρ για την τιμή του ether

Η είδηση ότι η ΕΤΕπ χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Ethereum οδήγησε σε νέα άνοδο την τιμή του ether που σκαρφάλωσε στο νέο υψηλό ρεκόρ των 2.774 δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Mterics, ενώ η τιμή του bitcoin υποχώρησε ελαφρά στα 54.471 δολάρια. 

Για πολλούς επενδυτές, η κίνηση αυτή σημαίνει ότι το κρυπτονόμισμα γίνεται αποδεκτό από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αναφέρει το CNBC. 

Η άνοδος του ether συμπαρέσυρε προς τα πάνω και τα περισσότερα άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα, παρά τις προειδοποιήσεις για φούσκα στην αγορά των crypto.

Το degecoin έκανε ράλι χθες μετά τα υποστηρικτικά tweets του Ελον Μασκ και του Μαρκ Κούμπαν. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria