Βασίλης Κοντοζαμάνης από Πτολεμαΐδα: Εξετάζονται όλα τα σενάρια για την αντιμετώπιση του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου - OlaDeka

Βασίλης Κοντοζαμάνης από Πτολεμαΐδα: Εξετάζονται όλα τα σενάρια για την αντιμετώπιση του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου

Τα σενάρια που “έπεσαν στο τραπέζι”, κατά τη διάρκεια των συσκέψεων με τις Διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων της ΠΕ Κοζάνης για την αποσυμπίεση του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, θα επεξεργαστεί το υπουργείο Υγείας, και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. Στη δήλωση αυτή προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του χθες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο κ. Κοντοζαμάνης συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο, και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, μετά από επίσκεψη στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά και να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την εκτίναξη των κρουσμάτων -χωρίς  να κρύβει τον προβληματισμό του.

Ο κ. Κοντοζαμάνης απηύθυνε έκκληση προς τους ιδιώτες-γιατρούς να συνεργαστούν με το ΕΣΥ και να ενισχύσουν το προσωπικό των Νοσοκομείων για την εκτόνωση της υγειονομικής κρίσης, προσθέτοντας ότι το σύστημα τοπικά ανταποκρίνεται με πληρότητα και επάρκεια. Η  Επιτροπή Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας επέδωσε υπόμνημα στον κ. Κοντοζαμάνη αιτώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου (μονιμοποίηση) και την παραμονή τους στις θέσεις που υπηρετούν, καθώς και «να αναγνωριστεί ο χρόνος που έχει διανυθεί από την πρόσληψη μέχρι την μονιμοποίηση μας  σε σχέση με τα υπηρεσιακά βαθμολογικά μισθολογικά και ασφαλιστικά  δικαιώματα μας». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε ότι «εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση και όταν είμαστε έτοιμοι θα σας το ανακοινώσουμε».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria