Ποια είναι η κατάλληλη διακόσμηση για τον ξενώνα σας

Αρχική » Lifestyle » Ποια είναι η κατάλληλη διακόσμηση για τον ξενώνα σας

Αν σας αρέσει να φιλοξενείτε φίλους και συγγενείς, ή αν σκέφτεστε να φτιάξετε το δεύτερο υπνοδωμάτιο στο εξοχικό σας, πρέπει να το επιπλώσετε κατάλληλα. Η διακόσμησή τους είναι πολύ ευχάριστη διαδικασία γιατί είναι ένα πιο χαλαρό δωμάτιο το οποίο μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Καθιστικό, γραφείο, δωμάτιο για φιλοξενούμενους. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους πρέπει να έχει ουδέτερη διακόσμηση, με λιτά έπιπλα, τα οποία δεν πρέπει να είναι από τα φθηνότερα ούτε όμως και πανάκριβα.

• Επιλέξτε για τους τοίχους ουδέτερους και παλ τόνους, αντί για έντονα όπως το πορτοκαλί ή το λαχανί. Είναι δύσκολα χρώματα στο να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα έπιπλα και επίσης δημιουργούν αίσθημα εγρήγορσης αντί να χαλαρώνουν και να ξεκουράζουν. Αν θέλετε οπωσδήποτε να έχετε έντονα χρώματα, βάλτε ένα κάδρο στον τοίχο ή χρωματιστά σεντόνια στα κρεβάτια.

• Φροντίστε να υπάρχουν τα βασικά έπιπλα, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί είτε σαν ξενώνας είτε σαν βοηθητικό καθιστικό. Για να μη φορτώσετε το χώρο σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα που έχουν οι καναπέδες γωνιακοίπου γίνονται και κρεβάτι. Είναι πρακτικοί, μπορούν να ανοίξουν και να γίνουν ένα άνετο μονό ή διπλό κρεβάτι, ενώ όταν είναι κλειστοί, προσδίδουν στυλ και μια άνετη γωνία για να κάθεστε και να απολαμβάνετε τον ελεύθερό σας χρόνο.

• Αν αποφασίσετε ότι θέλετε μόνο κρεβάτια στο δωμάτιο, επιλέξτε δύο μονά που μπορούν να ενωθούν ή ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι. Όποιον και να φιλοξενήσετε πρέπει να του προσφέρετε έναν ποιοτικό ύπνο με ένα άνετο στρώμα και αφράτα μαξιλάρια.

• Ένα άλλο απαραίτητο έπιπλο είναι το κομοδίνο έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε και ένα μικρό επιτραπέζιο φωτιστικό για ανάγνωση.

• Ένας βασικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν πρέπει να φορτώσετε τον ξενώνα με πολλά έπιπλα και διακοσμητικά. Ούτε να το μετατρέψετε σε αποθήκη όπου θα αφήσετε παλιά έπιπλα και χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές.

• Μια αναπαυτική πολυθρόνα θα επιτρέψει στους καλεσμένους να έχουν εναλλακτικό κάθισμα και να μην κάθονται μόνο στο κρεβάτι. Επίσης, όταν λειτουργεί και σαν καθιστικό, η πολυθρόνα είναι πάντα χρήσιμη.  

• Ένα μικρό γραφείο ή τραπεζάκι, είναι αρκετά χρήσιμο αφού μαζί με την πολυθρόνα μπορεί να γίνει ιδανικός χώρος για να δουλέψετε εσείς ή οι καλεσμένοι σας. Πολλές φορές, η παραγωγικότητά σας μπορεί να αυξηθεί αν αποφασίσετε να εργαστείτε σε ένα διαφορετικό δωμάτιο. Θα σας βοηθήσει να απομονωθείτε, να αλλάξετε παραστάσεις και να συγκεντρωθείτε περισσότερο στη δουλειά σας. Οι δε καλεσμένοι σας θα έχουν ένα μέρος να τοποθετήσουν τα αντικείμενά τους ή να απολαύσουν ένα γεύμα ενώ είναι στο δωμάτιό τους.

• Αν θέλετε να βάλετε κάποια διακοσμητικά αλλά χωρίς να το παρακάνετε, επιλέξτε έναν καθρέφτη. Θα χρησιμεύσει στο να ετοιμάζονται οι καλεσμένοι σας, χωρίς να απασχολούν το μπάνιο. Aν θέλετε να βάλετε κάδρα και αφίσες στον τοίχο, επιλέξτε ουδέτερα χρώματα και ακόμα καλύτερα, ασπρόμαυρα.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια