Ολοκληρώθηκαν οι επαφές και οι συναντήσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ολοκληρώθηκαν οι επαφές και οι συναντήσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές και οι συναντήσεις της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς στη προσπάθειά της να αναδείξει  και να θέσει εκ νέου βασικά ζητήματα που απασχολούν τόσο τους Αστυνομικούς σε τοπικό επίπεδο όσο και γενικότερα τον κλάδο της Ελληνικής Αστυνομίας.

      Ειδικότερα:

Α) Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 αντιπροσωπεία του Σωματείου μας αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Σπυρίδη Ιωάννη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Τοτονίδη Μηνά επισκέφτηκε στο γραφείο της τη Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Καστοριάς κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου.  Κατά τη συνάντηση της τέθηκαν και προφορικά τα ζητήματα του αναφέρονται στην επιστολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ (αρ πρωτ: 100/7/8 από 10-02-2021) όπως η μη αναγνώριση ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού του λειτουργήματος μας, η μη αύξηση του πλαφόν της νυχτερινής απασχόλησης  από 48 σε 64 ώρες, η μη έκδοση του νέου Π.Δ που αφορά την αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων, η εξαίρεση από την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου στους Αστυνομικούς του Νομού μας καθώς και από το επίδομα που δόθηκε σε όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους της «πρώτης γραμμής» ενάντια στην εξάπλωση του covid-19 πλην των Αστυνομικών.

      Η κα. Βουλευτής αφού αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας αναφέρθηκε θετικά  στην επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας λέγοντας πως  αδιαμφισβήτητα  ο Αστυνομικός βρίσκεται άμεσα εκτεθειμένος στον κίνδυνο.  Σε ότι αφορά  το επίδομα  παραμεθορίου μας παρέπεμψε στην υπ αριθμ 7637 από 23-06-2020 επερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή και επέδωσε στο Σωματείο μας την υπ΄αριθμ 7017/4/24073-ε από 14-07-2020 απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. Για τα υπόλοιπα ζητήματα δεσμεύτηκε να διερευνήσει  και να ασκήσει τη δέουσα πίεση και τις σχετικές ερωτήσεις στους αρμόδιους  προκειμένου να προκύψουν το συντομότερο δυνατό οι σχετικές απαντήσεις.

Β) Την Τρίτη 02 Μαρτίου 2021 ο Πρόεδρος του Σωματείου μας κ. Σπυρίδης Ιωάννης πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία της ΔΕΕΠ Ν.Δ Καστοριάς με αντιπροσωπεία αυτής αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Βελλίδη Βασίλη  κα τον Αντιπρόεδρο κ. Ζγκαφα Αθανάσιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντηση αφού περιγράφηκε η δυσαρέσκεια που επικρατεί στους κόλπους των Αστυνομικών  τέθηκαν τα ακόλουθα βασικά ζητήματα ήτοι :1) αναγνώριση της επικίνδυνης και ανθυγιεινής   εργασίας των Αστυνομικών 2) η επέκταση το επιδόματος παραμεθορίου στους Αστυνομικούς Υπαλλήλους της περιοχής μας όπως ακριβώς λαμβάνεται και από όμορα ειδικά μισθολόγια αλλά και από υπαλλήλους του ευρύτερου Δημοσίου τομέα και 3)έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουν εδώ και ένα έτος  οι Αστυνομικοί ενάντια στην εξάπλωση του covid -19 όπως ακριβώς  έγινε και με άλλους υπαλλήλους της «πρώτης Γραμμής». Η αντιπροσωπεία της ΔΕΕΠ Καστοριάς αφού εξήρε το έργο που προσφέρουν οι συνάδελφοί μας στη Καστοριά  και συνεχάρη όλους τους Αστυνομικούς για την προσπάθεια που καταβάλουν  ενάντια στην εξάπλωση του covid -19,συμμερίστηκε το δίκαιο των αιτημάτων που έθεσε το Σωματείο μας ενώ δεσμεύτηκε ως κομματικός οργανισμός να προωθήσει άμεσα τα αιτήματά μας στο πολιτικό κόμμα της Ν.Δ  προκειμένου να ενταχθούν στα πλάνα της Κυβέρνησης.  

Γ) Το Σάββατο 6 Μαρτίου  2021 αντιπροσωπεία του Σωματείου μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Σπυρίδη Ιωάννη, Τον Γεν. Γραμματέα κ.Τοτονίδη Μηνά και  τον Ταμία κ. Θεοχάρη Κωνσταντίνο πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Ν.Δ Καστοριάς κ. Τζηκαλάγια Ζήση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα ζητήματα των Αστυνομικών όπως αυτά αναφέρονται στην υπ΄αριθμ 07/2021 από 19-02-2021 επιστολή του Σωματείου μας και έγινε και σχετική υπόμνηση στο υπ΄αριθμ 100/7/8 από 10-02-2021 έγγραφο – ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

      Ο κ. Βουλευτής τάχθηκε υπέρ των  δίκαιων και διαχρονικών αιτημάτων μας αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια που καταβάλουν τόσο τα πρωτοβάθμια όσο και τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά Σωματεία του κλάδου μας. Σε ότι αφορά τα επιμέρους ζητήματα ξεκινώντας από το έκτακτο οικονομικό βοήθημα που δόθηκε ως επιβράβευση εν μέσω πανδημίας στους υπαλλήλους  της πρώτης γραμμής ανέφερε ότι ήταν άδικο που δεν δόθηκε και στους Αστυνομικούς και θα πρέπει με κάποιον τρόπο, έστω και καθυστερημένα να επιβραβευτεί η προσπάθειά τους, μίας και εξακολουθούν  να βρίσκονται πρώτοι στον αγώνα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. 

         Στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν τίθεται καμία αμφιβολία ή αμφισβήτηση σχετικά με την επικινδυνότητα και την ανθυγιεινή εργασία  του επαγγέλματός μας ωστόσο  το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες , ενώ σε ερώτηση της αντιπροσωπείας μας ανέφερε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για το αν το επικίνδυνο και ανθυγιεινό αναγνωριστεί εν τέλει για τους Υπαλλήλους της Α.Α.Δ.Ε όπως ορίζεται στο άρθ. 10 του σχεδίου νόμου  με τίτλο «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της Α.Α.Δ.Ε» που προωθεί η Κυβέρνηση.

         Αναφερόμενος  στην εξέλιξη της επέκτασης του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών  περιοχών στους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο  ενημέρωσε  την αντιπροσωπεία του Σωματείου μας ότι μετά από διαβεβαίωση που έλαβε ο ίδιος πρόσφατα από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Βουλευτή Ν.Δ Ιωαννίνων κ. Τασούλα Κωνσταντίνο οδεύουμε προς την οριστική επίλυση και την χορήγησή του, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι καιρός οι Αστυνομικοί να εναρμονιστούν με τους υπόλοιπους κλάδους των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν  σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές και λαμβάνουν το εν λόγω επίδομα.

       Τέλος ο κ. Βουλευτής ανέφερε ότι  ζητήματα όπως αυτά του βαθμολογίου των νυχτερινών κλπ επεξεργάζονται ήδη από το αρμόδιο Υπουργείο και εξέφρασε την άποψη  ότι  πολύ σύντομα θα υπάρξουν σχετικές απαντήσεις. 

         Από πλευράς του Σωματείου μας λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης ζητήθηκε από τον κ Βουλευτή να απευθύνει  συγκεκριμένα ερωτήματα, για τα επιμέρους ζητήματα, δια μέσου του κοινοβουλευτικού ελέγχου στους αρμόδιους Υπουργούς, όπως ακριβώς έπραξαν συνάδελφοι του Βουλευτές της Ν.Δ άλλων Νομών, ενώ παράλληλα εκφραστικέ η επιθυμία για πραγματοποίηση μιας νέας  συνάντησης για την εξέλιξη των ζητημάτων μας τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.     

    Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο συνεχίζει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το έργο της, στέκεται δίπλα σε όλους τους συναδέλφους  και προωθεί με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους.             

                                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                 -Ο-                                                                                                             -Ο-

          Πρόεδρος                                                                 Γενικός Γραμματέας     ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια