Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο Άργος Ορεστικό (πρόγραμμα) - OlaDeka

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο Άργος Ορεστικό (πρόγραμμα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

  • Γενικός σημαιοστολισμός του Δημοτικού Καταστήματος, των Δημοσίων καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και οικιών από τις οκτώ (8) το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της 25ης Μαρτίου.
  • Φωταγώγηση της πόλης καθώς και του Δημοτικού καταστήματος, των καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
  • Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση κινδύνου διασποράς του Covid-19, δεν θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική και η μαθητική παρέλαση στον Δήμο του Άργους Ορεστικού. Οι εκδηλώσεις εορτασμού  θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ομιλίες εθνικής σημασίας και περιεχομένου στις εκπαιδευτικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου,  σύμφωνα με τις γενικότερες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ώρα  07.30Θα σημάνουν χαρμόσυνα  οι καμπάνες των εκκλησιών.
Ώρα 08.00 Έπαρση της Σημαίας μπροστά  από  το Δημαρχείο.
Ώρα 11.00    Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και ακολούθως σχετική ομιλία από τη Δ/ντρια του 2ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού κα. Αλεξάνδρα Μωυσίδου
Ώρα 11.30   Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στο Άργος Ορεστικό και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας.Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Ώρα 18.00        Υποστολή της Σημαίας.
Σημείωση   α’Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος  παρακαλείται   να φροντίσει  για την τήρηση της τάξης  μέσα στον Ιερό Ναό και τον χώρο της επιμνημόσυνης δέησης.
Σημείωση   β’Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση κινδύνου διασποράς του Covid-19,  προτείνεται να αποφευχθεί η προσέλευση των μαθητών, σημαιοφόρων και παραστατών, κατά την 25η Μαρτίου στους Ιερούς Ναούς και τον χώρο της επιμνημόσυνης δέησης, προς αποφυγή συναθροίσεων και διασφάλισης της  δημόσιας υγείας.Επίσης, γνωστοποιείται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τους  μαθητές την παραμονή της επετείου.
Σημείωση   γ’Όσον αφορά την κατάθεση στεφάνων από τις επίσημες τοπικές αρχές κατά την ημέρα του εορτασμού, αυτή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 20666/18-03-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο Δήμαρχος

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria